League of Legends

eLEAGUE Winter Cup: Dreedy a Sajator bez ztráty bodu, ve finále si zahrají s eSubou

eLEAGUE Winter Cup: Dreedy a Sajator bez ztráty bodu, ve finále si zahrají s eSubou
21. 12. 2022
  |  

Favorité zatím proplouvají turnajem dle očekávání. Jak tranquilo hermano, tak eSuba si poradili i se soupeři v semifinále a o výhru 100 tisíc korun zabojují právě oni.

Vánoční turnaj Winter Cup směřuje do finále. Z původních osmi týmů zůstávají už jenom dva, a to eSuba a tranquilo hermano, sestava složená Dreedym a Sajatorem. Oba celky potvrdily roli favorita, druhý jmenovaný tým dokonce akcí prochází zatím bez ztráty jediného zápasu. eSuba v obou případech vyhrála 3:1.

Ve finále bude k vidění zajímavý příběh. Midlaner Sajator nastoupí proti organizaci, kde strávil poslední dva roky kariéry. Právě v modrém dresu udělal první kroky v profesionálním League of Legends a vypracoval se mezi největší české talenty, aktuálně je spojovaný s přestupem do Barcelony. Pro mladého hráče to bude jistě speciální motivace navíc, i když nutno dodat, že v aktuální sestavě pamatuje pouze ADC Danyho.

Dreedy, jeden z nejúspěšnějších českých hráčů v zahraničí, zase dostane poslední srovnání s českou špičkou – zatím ukazuje, že rozdíl mezi ním a ostatními toplanery je veliký. Patří mezi nejlepší hráče na turnaji a je jedním ze strůjců postupů, finální stopku se mu pokusí vystavit bobista, který po půlroční anabázi v Dynamo Eclot přesel právě do eSuby. Hned na první akci v novém dresu může získat trofej a finanční bonus k tomu.

Finále je na programu ve čtvrtek 21. prosince od 20:00, předcházet mu bude duel o třetí místo mezi SINNERS a Dynamo Eclot. Sledovat lze tradičně na Twitch kanále eLEAGUE. 
Kdo vyhraje Winter Cup 2022?
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.