League of Legends

Česká LoL špička jde do boje o 100 tisíc. Co fanoušky čeká ve finále League Summer Cupu?

Česká LoL špička jde do boje o 100 tisíc. Co fanoušky čeká ve finále League Summer Cupu?
5. 7. 2022
  |  

Turnaj vrcholí. Z několika profesionálních i amaterských organízací zbyla v League Summer Cupu čtyřka nejlepších, o zlato se utkají Entropiq a Dynamo Eclot.

O trofej do sbírky a 100 tisíc k tomu zabojují Entropiq, Dynamo Eclot, SINNERS a eSuba. Momentálně nejlepší české organizace, které zároveň vládnou i tuzemské soutěži Hitpoint Masters a nedávno se setkaly v zajímavém turnaji Prague Champs.

Špička domácího League of Legends je jasná, průběh letošního roku však skončí vždy v podobném scénaři, kterým je nahánění nedosažitelného Entropiq. Nováček na scéně složil nejlepší roster a dominanci potvrzuje, vyhrál zatím všechno, co šlo a ve vícezápasové sérii nepoznal porážku.

V semifinále měl proti eSubě ovšem namále. Poprvé na domácí scéně museli hrát pět zápasů, tradiční český tým předvedl skvělý výkon ve třetí hře a obrovský obrat v té čtvrté, ale na vysněný postup do bohužel nestačilo. Denyk a spol. ukázali velké zkušenosti a v rozhodujícím zápase postup do finále stvrdili.

Těsná série může dělat radost Dynamo Eclot. Talentovaná sestava roste každým týdnem a proti SINNERS jasně postoupili 3:0. Hráči jako Jackisek či nová akvizice v podobě Bobisty předvádí skvělé výkony, na posledních Prague Champs si navíc dokázali, že Entropiq hratelný rozhodně je. Sérii sice prohráli 1:3, ale žádná velká jednostranná dominance se nekonala.

Radost mohou dělat také výsledky z Hitpoint Masters. Dynamo Eclot je jasně první bez ztráty jediného bodu, ve vzájemném ligovém duelu pardubická organizace vyhrála a ukazuje, že v letním splitu by minimálně pozici české dvojky mohli uzmout sami pro sebe.

Povede se to talentovaným hráčům? Dovíme se to 5. července od 19:00, sledovat můžete tradičně na Twitch kanále eLEAGUE s předními českými komentátory jako Xnapy, Mortsche nebo Davkouny.

Finále bude předcházet o duel třetí místo. eSuba a SINNERS mají v Hitpoint Masters shodně po 4 bodech, oba také nedávno dvakrát prohráli v BO5 sérii proti finalistům. A vzájemné duely? Letos má navrch modrá krev, která vede 2-1.

Hříšníci zase oznámili novou posilu na toplane. Robbeda nahrazuje polský talent HeSSZero, který  naposledy nastupoval v severské lize NLC, kde hájil barvy za celek Vanir. Fanoušci si ho mohou pamatovat z posledních EU Masters. Tam se podíval s celkem Team ESCA Gaming, předcházelo tomu skvělé druhé místo v polské Ultralize.

Sledovat můžete na stejném Twitch kanále od 16:00.


Prizepool

  • 1. místo - 100 000 Kč - Entropiq/Dynamo Eclot 
  • 2. místo - 50 000 Kč - Entropiq/Dynamo Eclot
  • 3. místo - 25 000 Kč - SINNERS/eSuba 
  • 4. místo - 15 000 Kč - SINNERS/eSuba
  • 5. místo - Inside Games - 10 000 Kč
  • 6. místo - Cryptova - 10 000 Kč
  • 7. místo - Brute - 10 000 Kč
  • 8. místo - ESTUBA - 10 000 Kč

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.