FIFA

Skupinová fáze eLEAGUE FIFA skončila. Většina favoritů jde do pátečního play-off

Skupinová fáze eLEAGUE FIFA skončila. Většina favoritů jde do pátečního play-off
26. 5. 2022
  |  

eLEAGUE FIFA má za sebou skupinovou fázi, které ve většině případů skončila podle očekávání. Většinu favoritů rovnou v semifinále doplní také překvapení v podobě FCMARTINa.

Ze čtyřčlenných skupin eLEAGUE FIFA postoupila do play-off trojice hráčů. Vítězové míří do čtvrtfinále, druhý a třetí celek pak do předkola vyřazovacích bojů, které se odehrají již v pátek. 

Ve skupině "A" došlo na kontumaci hráče Sirisetsedm, tudíž boj o postup do čtvrtfinále svedli pouze 3 hráči. Nejlépe si vedl Lukáš "T9Laky" Pour, který získal 7 bodů za 2 vítězství a 1 remízu. V těsném souboji o první místo porazil plzeňský zástupce CptKubajze 5:4, což znamenalo jedinou slávistickou porážku a tedy druhé místo. Třetí zůstal zástupce Cryptova DRMi10.

Druhá skupina nabídla jednoznačnou jízdu talentovaného Peposlava, který skupinou proletěl bez porážky se skórem 12:9. Po výhře, remíze a porážce měli shodně hráč Entropiq Mario "MarioOoso" Gumbrešt a Seron ze Sampi. Naopak spodek tabulky okupoval bez bodu hrající Doli2000 (skóre 7:21).
Skupina "C" opět ukázala souboje nové nastupující generace se zkušenými mazáky. Mrky a Adulackk se snažili od začátku do závěrečného hvizdu obírat castera s kobbym o body. Nakonec se to povedlo jen částečně. Mrkyy nečekaně remizoval se sparťanským zástupcem, byl to však jeho jediný bod. Adulackkovi tak na play-off stačila jediná výhra a kobbyho porážka 4:6 s casterem posunula na druhé místo právě za hráčem Sparty.

Největšího překvapení jsme se dočkali ve skupině "D", kterou ovládl hráč FCMARTIN, který dokázal získat 6 bodů za dvě vítězství a jednu porážku, právě ta přišla se 3. hráčem skupiny, sparťanským zástupcem EMERICKSONem. Mezi zmíněné hráče se vmáčknul ještě K1leris, naopak mimo play-off zůstane SaintSB10.

Vyřazovací část startuje už v pátek a sledovat ji opět můžete na Twitch kanále eLEAGUEcz.

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport