CS2

Nával novinek v nejnovějším updatu CS2! Nová bedna, nový nůž a samolepkové šílenství

Nával novinek v nejnovějším updatu CS2! Nová bedna, nový nůž a samolepkové šílenství
7. 2. 2024
  |  

Úbytek hráčů Valve donutil přijít s absolutní updatovou bombou! Vývojář Counter-Strike 2 v noci na středu představil rozsáhlý update hry čítající nejen grafické úpravy hry, ale i novou bednu obsahující komunitou očekávaný nožík Kukri. Společně s novými skiny Valve implementovalo možnost libovolného umístění samolepek nebo vícenásobné použití Zeusu.

Po téměř roce se hráči Counter-Striku dočkali. Jejich oblíbený titul se těší z nové bedny. Světlo světa spatřila první bedna v CS2 s názvem Kilowatt Case, která obsahuje sedmnáct komunitních skinů a nový nožík. O přidání tzv. Kukri knife se spekulovalo již během startu nové verze hry, když data mineři v kódu objevili právě název i podobu tohoto nože. Bylo tak jen otázkou času, kdy jej Valve vyšle ven. Kromě nože se vůbec poprvé navíc v bedně nachází i skin na Zeus! Ten na sobě nese stejnojmenného řeckého boha, který je vyobrazen kterak pěstí tvoří elektrický výboj. 

U zbraně Zeus x27 to ale nekončí. V Kilowatt Case najdeme i dlouho očekávaný "porcelánový skin" Inheritance, který si můžete užít na AK-47. Společně s tímto AKčkem se do červena zbarvila vzácnost nového AWP, lesknoucího se Chrome Cannonu. Za zmínku pak stojí ještě nové skiny na USP-S, tedy skin Jawbreaker. Ostatní skiny v Kilowatt Case však budou pravděpodobně k vidění méně, v porovnání s červenými skiny totiž nic kreativního či unikátního nepřinesou.

Unikátní je však bezesporu nová funkčnost samolepek. Ty je od nového updatu možné libovolně otáčet, přibližovat a umisťovat. Teď už se vám nestane, že se samolepka na předurčených bodech nehodí ke skinu! S novým updatem se mění i počet samolepek, který na zbraň můžete umístit. Všechny zbraně nově pojmou až pět stickerek. S úpravou samolepek se pojí i odhalení nové kapsule. Ta s názvem Ambush Sticker Capsule přinesla do hry celkem jednadvacet nových samolepek.
Společně s vizuální úpravou nový update přinesl i úpravu technickou. Malým detailem je nově stín, který po svém výbuchu tvoří dýmovnice, obrovské úpravy se ale dočkal Zeus. Taser oblíbený zejména v jasně vyhraných zápasech nebo kolech s nízkým nákupem se nově ve všech herních módech Counter-Strike 2 po 30 vteřinách přebije. Stejně jako na ostatní zbraně, tak i na Zeus si nově můžete nalepit samolepky, upravena byla i ikona taseru v kill feedu. 

Vášnivé hráče potěší i nové tlačítko na prodej všech nakoupených zbraní, své chyby v nákupu tak snadno vyřešíte jediným tlačítkem "Refund All". Pozitivní maličkostí je i schopnost nasadit tlumič v kterékoliv situaci. Pakliže váš soupeř např. z M4A1-S svůj tlumič odebere, i přes vámi vypnutou manipulaci s tlumičem půjde nasadit.

Nový update potěší i volnočasové hráče. Společně s představením map Baggage a Shoots, které byly k mání i v CS:GO, byl odhalen staro-nový mód Arms Race. Společně s těmito změnami nový update přinesl i opravy četných chyb na mapách. Věřme, že chyb ve hře tak bude čím dál tím méně a popularita Counter-Strike 2 jen poroste!

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.