League of Legends

Změna eSubě proti Entropiq nepomohla, UNiTY oplatili BRUTE porážku

Změna eSubě proti Entropiq nepomohla, UNiTY oplatili BRUTE porážku
25. 6. 2024
  |  

V devátém kole Mastercard Hitpoint Masters týmy nasadili změny, některým celkům vyšly a některé týmy dál hledají recept na úspěch. Situace na vrcholu tabulky zůstává stabilní.

Úvodní kolo nabídlo duel překvapivě hrajících Parakeet s trápícími se GLORE, kteří nasadili do nového týdne změny na sololinkách. A právě nový midlaner a toplaner se velkou měrou zasadili o cenné vítězství pro finalistu minulého splitu. Parakeet tak jdou na stále slušných 4-5, GLORE je na této bilanci vyrovnali.

Trhák kola, mezi BRUTE a UNiTY, nabídl přímý střet o druhé místo tabulky základní části. Po zajímavém a vyrovnaném vývoji získali klíčové výhody UNiTY, kteří oplatili BRUTE porážku z první poloviny ligy a zařadili se na patro pod suverénní Entropiq.

Mastercard Hitpoint Masters | Zdroj: Leaguepedia

Mistr ligy totiž jen potvrdil svou dominanci proti eSubě. Té se nedala upřít bojovnost a snaha sebrat šokující vítězství, ale nový midlaner DVLK se takto výrazným vstupem nakonec neblýskl. Entropiq po chybách v lategame napravili ztrátu tempa vhodnou volbou teamfightů a na skóre 9:0 již téměř mají jisté první místo. Poslední eSuba naopak více straší hrozba sestupových bojů.

A navíc je po posledním zápase kola Modrá krev na spodku tabulky osamocena. OGC dokázali i přes prohranou early game a rozjetou Ashe soupeře otočit hru v midgame a šokovali favorizované Dynamo Eclot. To tak zůstane prozatím s BRUTE na třetím místě, OGC ještě živí naději na zázračný postup do playoffs.

V desátém kole mohou týmy získat i ztratit jistotu playoffs, sledujte ho v pátek od 16 hodin na Twitchi Hitpointu.


Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč