League of Legends

Hitpoint Masters: ​​​​​​​eSuba ovládla noční bitvu s Entropiq a stala se šampionem

Hitpoint Masters: ​​​​​​​eSuba ovládla noční bitvu s Entropiq a stala se šampionem
21. 8. 2022
  |  

eSuba je znovu mistrem! Tradiční česká organizace překvapila všechny a porazila v dlouhé bitvě Entropiq 3:2.

Obrovské překvapení letního splitu. eSuba se po půlroční odmlce znovu stává mistrem Mastercard Hitpoint Masters, podařilo se jim zdolat zřejmě nejlepší domácí tým, který byl složen. V dlouhé finálové bitvě ovlivněnou několika pauzami zdolali Entropiq 3:2.
 
Roster vedený zkušeným hráčem Denykem na začátku roku ohlásil jasné cíle - ovládnout domácí scénu, což se jim do srpna dařilo. Vyhráli všechno, co v Česku šlo a v BO5 sérii nepoznali pocit porážky. Až nyní, eSuba je dokázala konečně přehrát a přidává další trofej do své bohaté sbírky.
 
Jejich cesta za triumfem vůbec nebyla jednoduchá, úspěch je navíc zcela neočekávaný. Do play-off šli z nejhorší výchozí pozice se skóre 7-7, přesto se jim podařilo porazit všechny soupeře v cestě a to i včetně Dynamo Eclot, kteří v zákládní části ovládli tabulku.
 
Pardubickou organizaci navíc porazili ve stejném dni, co Entropiq. Semifinále i finále se totiž odehrálo na stejné LAN ve Svitavách, eSuba tak měla před poslední sérií v rukách 4 zápasy. Akci navíc ovlivňovaly technické problémy, často se prerušovalo a ještě v 1 ráno nebylo ani rozhodnuto. Únavu a vyčerpání na sebe nenechali zkušení borci vůbec znát, ta naopak možná dohnala právě Entropiq.
 
Do vedení šla stylově eSuba, ale pak převzali otěže Entropiq. Po dvou stompech se čekalo, že sérii dotáhnou do vítězného konce 3:1, ale v tu chvíli se "Modrá krev" probrala a pod vedením ADC Danyho dotáhla největší český upset roku 2022.
 
Entropiq poprvé v roce 2022 nezískal trofej a tzv. „perfektní rok“ na domácí scéně se mu nepovede, chyběl jim k tomu jediný zápas. Společně s eSubou pojedou znovu reprezentovat Česko na EU Masters, kde se organizace také netajila malými cíly. 

Mastercard Hitpoint Masters Summer Split 2022

Semifinále: eSuba vs. Dynamo Eclot - 3:1
Finále: Entropiq vs. eSuba – 2:3

Konečné umístění:

  • 1. eSuba (EU Masters)
  • 2. Entropiq (EU Masters)
  • 3. Dynamo Eclot
  • 4. Sinners 

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.