CS2

Zedko na odchodu ze SINNERS, s organizací zažil její největší úspěchy

Zedko na odchodu ze SINNERS, s organizací zažil její největší úspěchy
15. 12. 2023
  |  

Po KWERTZZovi SINNERS hlásí další změnu. Z týmu odchází dlouhodobý člen organizace Jidřich "ZEDKO" Chyba, který byl v Counter-Strikovém týmu od jeho založení. Pětinásobný mistr ČR tak působil v dresu SINNERS téměř čtyři roky. S různými sestavami ZEDKO u Hříšníků zvedal pohár pro vítěze MČR nad hlavu třikrát, v roce 2022 dokonce z pozice MVP turnaje. Po dlouhém účinkování v řadách domácí jedničky je ale čas posunout se dále.

Historicky největší změny u SINNERS odnesli rovnou dva hráči. Po KWERTZZovi o místo v sestavě přichází i ZEDKO, jeden z nejzkušenějších hráčů v týmu. „Dvě změny v sestavě CS2 týmu děláme vůbec poprvé od vzniku SINNERS. Rok 2023 se nám zkrátka nevydařil, a protože my jako vedení, hráči i kouč víme, že jsme udělali maximum, byly změny nevyhnutelné,“ řekl Tomáš "efron" Pechman, týmový manažer SINNERS Esports.

„Rozloučení se ZEDKEM opravdu bolí. Jindra byl s námi od začátku a za ty 4 roky se kromě hráče stal také členem SINNERS rodiny. Jindra je jeden z nejvíc fajn lidí, které jsem v životě poznal a na serveru je to extrémní mašina. Byla vždy radost s ním spolupracovat, ale po tak dlouhé stagnaci jsme usoudili, že jediná cesta nahoru vede přes narušení našeho SINNERS coru, zkratka změna byla potřeba. Jindrovi bych rád poděkoval za celý tým SINNERS a popřál mu jen to nejlepší! Jsem si jistý, že se brzy potkáme jak na serveru, tak i na nějaké LAN akci,“ dodal efron.

Podle slov Moritze Straubeho, který v SINNERS zastupuje pozici CEO, se jednalo o jedno z nejtěžších rozhodnutí v historii organizace. „Jindra byl s námi od samotného začátku, kdy jsme podepisovali smlouvu v Liberci,“ vzpomíná Straube. „Zažil s námi všechny těžkosti, které nás v minulosti potkaly. ZEDKO je  skvělý člověk a spoluhráč, je tak velmi těžké se s ním rozloučit," dodává.

Pro SINNERS i Jindřicha "ZEDKO" Chybu to byla zkrátka výsledkově nevydařená sezona. Tým, který byl z předešlých let zvyklý na zisk mnoha trofejí, letos nad hlavu nezvedl jediný pohár. Příčinou byla i individuální stagnace výkonů. ZEDKA sice zdobí velké množství trofejí, tým kolem něj ale musí žít přítomností a ta bohužel z hlediska výkonnosti nebyla uspokojivá. Po odchodu NEOFRAGa během loňského roku výkony ZEDKA raketově vystřelily, dostal více prostoru, což se projevilo i na číslech ve statistikách. Ty však poslední měsíce stagnovaly. S příchodem CS2 se ZEDKOVI nepovedlo restartovat motory jeho slávy a s týmem na MČR skončil až čtvrtý.

Teď si někdejší reprezentant zlaté éry eXtatus a eSuby bude muset hledat nový domov. Nejpravděpodobnější je setrvání na domácí scéně, kde ale míst, vzhledem k počtu full-time týmů, razantně ubylo. Nekompletní jsou zatím soupisky Dynama Eclot a Sampi, Změnu lze očekávat i v ENTERPRISE. ZEDKO však pro jakýkoliv z těchto týmů bude velmi cenným článkem do sestavy a dá se očekávat, že příliš dlouho volným hráčem nezůstane.

 



Zdroj úvodní fotky: SINNERS ESPORTS

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.