CS2

ZEDKO dlouho bez organizace nezůstal, pro rok 2024 posílí Sampi

ZEDKO dlouho bez organizace nezůstal, pro rok 2024 posílí Sampi
15. 12. 2023
  |  

Na trase SINNERS-Sampi je v poslední době opravdu rušno. Zatímco před několika týdny z kanceláří SINNERS putoval do tuchoměřického Sampi House pohár pro vítěze MČR, tentokrát se jedná o tranfer hráče. Úřadujícího mistra ČR posílí Jindřich "ZEDKO" Chyba, který se jen před několika minutami rozloučil s organizací, která leštila mistrovskou trofej v třech předcházejících sezonách.

Přestupový trh na tuzemské scéně se v polovině prosince zbláznil. Zatímco ve většině domácností je předvánoční čas považován za období klidu, přední české organizace se pustily do šachové partie s cílem dokončit složení sestav na další sezonu. Po konci ZEDKA KWERTZZe v SINNERS se první zmiňovaný pro rok 2024 oblékne do bílého dresu s logem Sampi na prsou.

Nelze říci, že by si ZEDKO v novém angažmá pohoršil. Přichází do organizace s nejvyššími cíli i skvělou trenérskou základnou. Bfull je mezi hráči považován za trenérského mága, chvála je slyšet i na vedení celého Sampi. Navíc přichází do týmu, jehož logo na poháru pro vítěze MČR snad ani nestihlo zaschnout. V kombinaci s kvalitami ZEDKA a jeho bohatou medailovou historií lze očekávat, že se Sampi touto akvizicí znovu zaslouží o vyrovnané zápolení tuzemské špičky pro nadcházející sezonu.

Je otázkou, jak bude tato změna reflektována na samotném herním serveru. Zatímco v roce 2023 barvy Sampi hájila slovenská pětice, příchod ZEDKA tuto chemii drobně naruší. Věčně přátelský rifler by ale do kolektivu měl zapadnout bez problému. „Dnes konečně můžeme oznámit, že slovenskou čtveřici v našich barvách doplňuje pětinásobný mistr ČR. Věříme, že právě Jindra má kvality na to, aby dokázal náš tým nejen zkušenostmi, ale především schopnostmi na serveru posunout na další úroveň. Česká vlaječka nám navíc trochu už v tom týmu chyběla,“ zní ve vyjádření organizace.

Ta před časem zpeněžila svou hlavní hvězdu poslední sestavy. Matúš "MATYS" Šimko putoval do fnatic za dosud nevídanou sumu a i z ekonomického hlediska tak pro rok 2024 mohli Sampi sáhnout hlouběji do kapsy. Možným problémem ale může být absence star-playera. Výborně se v Brně sice ukázal T4gg3D, který ale na profesionální scéně není příliš dlouho. SAvana svým herním stylem jednoznačně umí týmu vypomoci, jeho kvality je však třeba hledat jinde, než ve zmiňovaných pozicích star-playera.

Možné řešení tak lze najít v aktivním přístupu snipera fina, který Sampi posílil po konci v SINNERS AC a v kombinaci se ZEDKEM by mohl být zdrojem ex-hříšného tance na serveru. Objektivně však hlavní tvář týmu chybí, zda-li se po možné náhradě za MATYSe Sampi ohlíží zatím není jasné.

 


Zdroj úvodní fotky: Sampi

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.