League of Legends

Zápas pravdy eSuba zvládla, BRUTE jsou blízko šokujícímu postupu

Zápas pravdy eSuba zvládla, BRUTE jsou blízko šokujícímu postupu
8. 7. 2023
  |  

Nejvyšší domácí liga v League of Legends Mastercard Hitpoint Masters v desátém kole potvrdila fantastickou formu BRUTE, vrátila eSubu na vítězné koleje a vyřadila z boje o postup už druhý celek.

Týden pravdy momentálně zažívá eSuba, nejúspěšnější domácí organizace se totiž díky parádní formě BRUTE a vlastním ztrátám dostala do pozice, ze které by v případě proher s DNE a SINNERS bylo těžké projít do vyřazovací fáze, což by se eSubě stalo poprvé v historii.

V desátém kolem se Modré krvi proti DNE podařilo zvítězit, vzájemné zápasy tak ovládla 2:0 a v případě výhry se SINNERS v úterý může být již prakticky jistě v top 4. Dynamo a SINNERS se společně dělí o poslední postupové místo, Hříšníci ale mají o poznání těžší los a vzájemnou bilanci horší.

Mastercard Hitpoint Masters summer 2023 po 10. kole | Zdroj: Leaguepedia

Oběma týmům situaci komplikují skvělí BRUTE. Ti se nezastavili ani po polovině a neupadají, skóre 7:3 a výhra nad eSubou jim momentálně přiznává fantastické druhé místo. Úterní výhra nad Sampi by BRT posunula jednou nohou do playoff, šokující scénář je již opravdu blízko.

Postoupit ještě mohou i Sampi, potřebují ale vyhrát každý duel a doufat v pozitivní sled událostí. Mimo Inside Games je venku i Cryptova, která bude sledovat další soupeře a doufat, že nespadne do Relegations.

Další kolo nás čeká v úterý od 16 hodin, první CZ/SK ligu sledujte na Twitch kanálu Hitpointu.


Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč