League of Legends

Začínají Hitpoint Masters, na co láká nejvyšší domácí liga?

Začínají Hitpoint Masters, na co láká nejvyšší domácí liga?
6. 6. 2022
  |  

Letní sezóna nejlepší česko-slovenské soutěže v League of Legends dnes startuje a přináší s sebou velkou porci otázek k zodpovězení. Poprvé budou týmy v novém formátu bojovat o udržení, narváno ale bude také v boji o místa v EU Masters.

Pokud si chcete zatipovat konečně pořadí a poslechnout pohled komentátorů na nadcházející sezónu, mrkněte sem! A jaké jsou ty hlavní hádanky, které budeme napříč letními měsíci řešit?

KDO SE STANE DOMÁCÍM MISTREM?

Entropiq? Měl by to být právě obhajující supertým okolo Denyka, který bude dominovat a opět dokráčí k titulu. Sestava se nezměnila, jako posila přichází slovinský kouč Nalu, který začínal svou kariéru v eXtatusu a tak kromě obrovských zahraničních zkušeností zná i domácí scénu. 

Týmu pomůžou nabyté zkušenosti z EU Masters a i když by měli být díky informacím z minulého splitu pro soupeře více čitelní a jejich jízda nemusí být tak dominantní, v současnosti by neměla existovat pětice, která dokáže Entropiq sesadit v bo5.

KDO URVE MÍSTO V EU MASTERS?

Mnohem zajímavější otázka. Modrá krev také sází na stejnou sestavu, ale ke konci minulého splitu už bylo cítit, že jí energie a chuť dochází. Bez koncepčních změn do budoucna tohle může být první split od jara 2019, ve kterém se eSuba do EU Masters nepodívá. Na záda budou dýchat mladé organizace s ambicemi a sponzory v zádech, Cryptova a Dynamo Eclot. 

DNE posílili bobistou a ponechali talentovanou dvojici Jackisek a Smarty, ostravská organizace pak rovnou přilákala toplanera s EU LCS zkušenostmi Flaxxishe, nadějného Švéda Sahiru a polského supporta Melekse, Sacrifice a Esko tak skutečně mají tým, se kterým mohou myslet na Evropu. 

Do bitvy se navíc mohou přidat SINNERS, kteří do playoff proklouzli už minulý split a sestava se již ustálila. Osobně bych věřil Cryptově, ale eSuba a její zkušení hráči budou nejlépe vědět, jaké kroky vedou do finále.

 

KDO BUDE BOJOVAT O UDRŽENÍ?

Dva nejhorší týmy ligy budou nově bojovat s nejlepšími týmy druhé divize o udržení, které může být pro domácí organizace i klíčové pro jejich existenci či držení LoL sekce. Momentálně jsou dle championship bodů na sestupových místech Cryptova a Inside Games, první jmenovaná organizace by se ale měla výrazně zvednout. 

U ING se obávám, že zvednutí nepřijde. Tým na mid a do jungle podepsal dvojici bulharských hráčů bez větších zkušeností a herních úspěchů, jen velmi těžko půjde odhadnout, jak si tým sedne, problémem je také nedostatek času, teď už půjde o všechno. Ohroženi také budou BRUTE a Dark Tigers. 

Zdroj: FB Dark Tigers

I u tygrů zvolili cestu tří neznámých importů, do jungle se pak vrací Gornagal, který by alespoň mohl tým podepřít zkušenostmi z domácí ligy. BRUTE dál věří česko-slovenské cestě a hráčům, kteří vzešli z Challengers a měli ve druhé divizi úspěchy. Dva týmy z této trojice budou muset bojovat o přežití, druhá liga je navíc narvaná k prasknutí a třeba Team Sampi bude dělat maximum pro postup. 

Mým osobním tipem pro pád do relegations je dvojka Inside Games a BRUTE, i na spodu tabulky se ale může stát cokoliv.

Kromě výjimek lze Hitpoint Masters sledovat každé pondělí a čtvrtek od šesti hodin na twitch kanálu Hitpointu. Těší se na vás nejlepší týmy, komentátoři a neopakovatelné příběhy, které naše liga píše.

Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč