CS:GO

Z tábora SINNERS: outex dává přednost škole, V4NO toho ukáže hodně

Z tábora SINNERS: outex dává přednost škole, V4NO toho ukáže hodně
15. 8. 2023
  |  

Stále čerstvá zpráva o změnách v sestavě SINNERS AC vyvolala napříč fanoušky liberecké organizace vášnivou diskuzi. Kdo je V4NO? Proč v týmu dále nepokračuje někdejší adept na přesun do hlavní sestavy Patrik "outex" Tomko? Odpovědi na mnohé webu Sazka Esport přinesl CGO SINNERS, Tomáš "Efron" Pechman.

Po oznámení nového snipera a riflera v kádru SINNERS AC vypukla výživná debata o důvodu konce outexe v týmu jedničky na poli česko-slovenských akademií. Důvodem přitom není náhlá změna nálady v týmu, ani nedostatečná výkonnost. „Nechcel som pokračovať kvôli škole/práci a ešte neviem či budem hrať CS2 kompetetívne. Preto som sa rozhodol nepredĺžiť contract, “ komentoval svůj konec v sestavě samotný hráč. S týmem outex dokázal ovládnout Rising Talents League, probojoval se i do uzavřené kvalifikace na Tipsport CS:GO Bratislava a v rámci tohoto seriálu turnajů v Praze dokráčel dokonce do hlavní části. Posledním výraznějším turnajem v dresu SINNERS AC ale zůstane Lorgar Cup 2023, kde tým pod vedením kouče BAJA skončil na děleném pátém místě v konkurenci týmů jako ENTERPRISE, Dynamo Eclot, Ikla nebo 500.

S příchodem dvojice V4NO a PATR7KK rozhodně organizace nebude chtít polevit na svých cílích, které podle CGO SINNERS Tomáše Pechmana zůstávají staronové. Hlavní pointou projektu SINNERS AC bude stále vychovat hráče pro main tým, případně pro tier 1 a tier 2 týmy v Evropě. „I přesto ale chceme mít co nejvíce funkční tým, kde si hráči vzájemně pomohou v růstu a naučí se, že Counter-Strike je koneckonců týmová hra,“ komentoval Efron směr, kterým se chce pro nejbližší období sestava ubírat.

Zajímavé bude sledovat i počínání nováčka mezi esportovými dravci Ivana "V4NO" Galustyana. „V4NO nás mile překvapil, CSko nehraje dlouho a přestože nemá moc zkušeností s týmovou hrou, díky orientaci na serveru, pokoře a hlavně jeho talentu z něho byli všichni nadšení. Jak hráči, tak i vedení,“ komentuje Pechman počáteční nadšení, které z nové akvizice v SINNERS panuje. „Myslím, že se všichni mají na co těšit, protože Ivan je takový nevybroušený diamant,“ dodává. Za obrovskou píli a nalezený diamant pak vzdává holt IGL BOROvi a trenérovi BAJOvi, kteří se scoutování hráčů věnovali dlouhou dobu a strávili obrovské množství času na následných tryoutech jednotlivých střelců.
PATR7KK nás zaujal svými zkušenostmi a schopnostmi individuální tvorby hry.
Tomáš Pechman
CGO SINNERS Esports
V průběhu námluv nových posil to pro dva lodivody SINNERS AC a celé vedení organizace přitom nebylo vůbec snadné. „V hledáčku jsme měli celkem dost hráčů, zejména riflery,“ komentuje Efron konkurenci, mezi kterou uspěl bývalý hráč eSuba Youngsters Patrik Staňo. „PATR7KK nás zaujal svými zkušenostmi a schopnostmi individuální tvorby hry. To je něco, co je potřeba. Zbytek týmu pak s jeho pomocí dokáže podávat ty nejlepší výkony a dál se tak posouvat. A to jak individuálně, tak jako tým,“ zakončil CGO SINNERS Esports výčet předností náhrady za Patrika "outex" Tomka.

Patrik za Patrika, Ivan za Tomáše. Na pozici AWP si přitom kromě V4NA líčil i Pepo. „Mezi V4nem a Pepem to bylo dost těsné. Oba hráči hráli skvěle, ale nakonec dostal šanci Ivan, protože jsme z něj cítili velký potenciál.“ Je tak jasné, že porce věnovaného času průzkumu možností bude chtít být splacena ze strany hráčů perfektními výkony, v článku představující změnu sestavy jsme již informovali, že velkou premiéru zažijí hráči v United21. Za sebou jíž mají úvodní zápas ESEA Main, kde soupeř OblivionXC BO1 zápas na mapě Mirage nenapojil.

Zdroj úvodní fotky: Matěj Červinka, SINNERS Esports

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.