CS:GO

Z MČR rovnou mezi hvězdy, zur1s a KWERTZZZ jsou nově pod křídly agentury Prodigy

Z MČR rovnou mezi hvězdy, zur1s a KWERTZZZ jsou nově pod křídly agentury Prodigy
11. 11. 2022
  |  

Ještě minulý týden Martin "zur1s" Sláma a Simon "KWERTZZ" Horák zápolili v dresu Universe na brněnském MČR se sestavou, která při vzniku dostala označení "tým nechtěných". Teď se ale talentované dvojici blýská na lepší časy. Podpis s agenturou Prodigy, LAN turnaj v Paříži, možnost angažmá v Evropě. To je jen malý střípek toho, co tento tandem čeká. Obě jména navíc nemají žádný buyout, je tedy možné, že po nich sáhne některá z CZ/SK organizací pro další sezónu.

Zur1s s KWERTZZEM si v minulých dnech prošli tryoutem v akademii Prodigy, společně s FNK, STRAXY a SBT tak po dnešním dni budou oficiálně tvořit pětici hrající pod záštitou hráčské agentury. Pro zur1se, bývalého člena týmů jako eSuba nebo Sampi, to je za poslední dobu další skvělá zpráva, po promotu do FPL má možnost se ještě více ukázat mezi nejlepšími. KWERTZZ navíc patří mezi šikovné aimery, což potvrdil nejen v tuzemských zápasech, ale i v ESEA Main, kde ve třech posledních zápasech bral cenu MVP.

"Myšlenka projektu je taková, že hrajeme za tým, nicméně i tak si můžeme hledat angažmá. S tím nám pomáhá i samotná agentura, která se nám snaží najít možnost hrát i v Evropě.  Super je hlavně to, že nemáme buyout a organizace nás pouze zastupuje," pochvaluje si novinku zur1s.

Agentura Prodigy přitom zastupuje i nejlepší jména na poli světového esportu. Zywoo, SDY, Apex, Shox, ale i STYKO, jsou jen malým dílem rozsáhlé mozaiky hráčů. "Přesně za týden jedeme na LAN turnaj do Paříže, kde zároveň dostaneme i nějaké zajímavě věci. Event se má odehrávat v podobném prostředí, jako je Vodafone PLAYzone Aréna, ale s opravdu naloženou stagí. Se svými mixy tam navíc budou hrát třeba i Zywoo a Apex," potvrzuje zur1s kvalitu turnaje, i organizace samotné.

"V Prodigy máme i profi kouče, který nás posouvá, má i zkušenosti z TOP 30 a snaží se nás zlepšit, učit dobré CSko," uzavírá zur1s vyjádření o vstupu do agentury.

Jak již bylo zmíněno, oba hráči v současné chvíli reprezentují tým Prodigy v ESEA Main, v kontraktech však nejsou vázáni jakýmkoliv buyoutem a i česko-slovenské týmy mohou usilovat o jejich služby, s touto evropskou zkušeností se navíc KWERTZZ a zur1s bezesporu mohou řadit mezi žhavé adepty na místa v zajímavých organizacích nejen v tuzemsku.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @THEPRODIGIESgg

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.