League of Legends

Z druhé ligy do Svitav! Slovenská organizace proměnila první Masters v LAN

Z druhé ligy do Svitav! Slovenská organizace proměnila první Masters v LAN
13. 3. 2024
  |  

Kvalifikace do druhé ligy, vítězství ve druhé lize, vyhrané Relegations s kvalifikací do první ligy a v debutové sezóně rovnou před svitavský kotel, přesně takovou pohádkovou jízdu zažívá organizace UNiTY, která v playoffs vyřadila OGC Sigmu Olomouc!

třetí nejlepší tým základní části neměl postoupit do bojů o EMEA Masters před domácím publikem. UNiTY se třemi nováčky v první lize neměli co ztratit a právě psychická stránka a tlak nejspíš rozhodli.

První dvě mapy totiž měly zcela srovnatelný průběh. Sigma do nich vstoupila lépe, plnila roli favorita a tlačila UNiTY skrz všechny herní fáze. Jenže poslední krok bývá ten nejtěžší. To Sigma v obou hrách potvrdila. V té první narazila na nascalovaného Smoldera, který vymazal celý tým v posledním fightu. Ve druhé pak Kneza vykouzlil late game damage s Kai’sou.

Playoffs Mastercard Hitpoint Masters spring 2024 | Zdroj: Leaguepedia

Až ve třetí hře se Sigma konečně dostala do série. Tentokrát pro sebe Kai’Su ulovil Esko a ve spolupráci s Bendou na Orianně olomoucká organizace snížila na 1:2. Pořád platila za favorita série a mnoho fanoušků si dovedlo představit reverse sweep. Jenže už v té chvíli byla situace vážná. 

Čtvrtá hra pak bohužel z pohledu Sigmy vypadala nejhůř ze všech. UNiTY tentokrát dokázali držet krok od začátku, zvládali prvotní fighty a probuzený Defflok sbíral jeden trefený Ahri charm za druhým. A když se dalším výborným K’Sante výkonem blýsknul CPM, úžasná cesta UNiTY dorazila k dalšímu milníku.

Přesně před osmi měsíci organizace vstupovala do domácího ekosystému lolesportu účastí ve druhé lize. Nyní se může těšit na Mekku domácího lolka. Svitavský kotel si všichni hráči týmu užijí vůbec poprvé a UNiTY dělí jediná série od EMEA Masters.

Proti komu, to rozhodne duel mezi GLORE a Entropiq. Ten je na programu příští úterý od 16 hodin.


Zdroj úvodní fotografie: UNiTY

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč