League of Legends

Z druhé ligy až do playoffs Masters, UNiTY postupují přes BRUTE

Z druhé ligy až do playoffs Masters, UNiTY postupují přes BRUTE
8. 3. 2024
  |  

Poslední kolo Mastercard Hitpoint Masters přineslo dopsání fantastického příběhu debutující organizace, pád komety minulé sezóny a zábavnou hru ukončující jednu dlouhou éru.

Úvodní duel mezi Sigmou Olomouc a GLORE už neměl žádný vliv na pořadí v tabulce, je ale předzvěstí možné bo5 o postup do EMEA Masters, kterou uvidíme ve Svitavách. V té obstála na jedničku Sigma, která potvrzuje fantastickou formu druhé poloviny sezóny. GLORE budou z vízových důvodů měnit supporta a před playoffs tedy mají spoustu práce.

BRUTE byli před 14. kolem v obtížné situaci, do které se dostali pro ně zbytečnými prohrami sami. Potřebovali porazit Entropiq. Při prohře s nejsilnějším celkem scény mohli jen doufat, že UNiTY klopýtnou s Dynamem Eclot. A nic jiného než doufat jim nakonec nezbylo. Entropiq dle očekávání urvali vítězství a zakončili základní část s bilancí 13-1. Do playoff je muselo dostat Dynamo.

Mastercard Hitpoint Masters spring 2024 regular split | Zdroj: Leaguepedia

Jenže zázrak z Pardubic nepřišel. UNiTY bez nervozity a strachu hráli do svých silných stránek a i přes malé chyby v začátcích late game porazili nejhorší tým tabulky a dotáhli speedrun z Challengers až do playoffs první ligy za nejkratší možný čas. Titul druhé ligy, vyhrané Relegations a nyní šance podívat se do Svitav pro slovenskou organizace.

Závěrečná hra pak přinesla velmi odlehčenou show pro diváky. Esuba i Europe Saviors už o nic nehráli a zatímco Saviors ke hře přistoupili odpovědně s touhou získat první vítězství nové sestavy, eSuba přišla s picky jako Singed, Kindred či Fizz. I tak ale eSuba dlouho a přesvědčivě vedla, hru si ale nakonec několika chybami v lategame zahodila.

Playoffs Mastercard Hitpoint Masters spring 2024 | Zdroj: Leaguepedia

Do playoffs tedy postupují Entropiq, GLORE, Sigma Olomouc a UNiTY, první dva mají díky upper bracketu jisté Svitavy.



Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč