League of Legends

Z české ligy rovnou do Evropy, Jackies míří do LEC

Z české ligy rovnou do Evropy, Jackies míří do LEC
27. 10. 2023
  |  

V LEC se po pár letech objeví nové jméno přicházející z našeho česko-slovenského regionu, tentokrát po zástupu marksmanů rozšíří řady našich reprezentantů midlaner.

Adam "Jackies" Jeřábek je po dlouhé roky vnímán jako jeden z největších talentů domácí scény, své kvality naplno prokázal v Dynamu Eclot a v jeho posledním českém působišti v Entropiq. Nyní si jeho schopností všimli i na nejvyšší evropské úrovni.

Podle spolehlivého zákulisního zdroje Sheep Esports se devatenáctiletý talent předběžně domluvil na angažmá s celkem Excel, ve kterém v posledních letech působí také jeden z nejlepších českých marksmanů Patrik.

 


Jeho přestup je působivý díky konkurenci, která na evropské midlane momentálně panuje a také díky nízké kompetitivní kvalitě české ligy, ze které se do lepších angažmá často nepostupuje. Entropiq se navíc neprosadil ani na evropské scéně.

Hrál ale kvalitně ve scrimmech, ve kterých si Jackiese špičkoví scouti a trenéři všimli, výrazně pomohlo také jeho postavení na westovském žebříčku, kde dosáhl na 1300 LP v Challengeru. První sezóna bude klíčová, pokud se Jackies prosadí v takto mladém věku, čeká ho jistě dlouhá a zajímavá kariéra.


Zdroj úvodní fotografie: Entropiq

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč