League of Legends

Vyprodaná Fabrika požene Entropiq, eSubu a BRUTE v rámci Hitpoint LEGENDS

Vyprodaná Fabrika požene Entropiq, eSubu a BRUTE v rámci Hitpoint LEGENDS
5. 8. 2023
  |  

Už dnes odstartuje ve svitavské Fabrice 6. ročník Mastercard Hitpoint LEGENDS. Mezi Entropiq, eSubou a BRUTE se bude bojovat nejen o prizepool, ale i druhý slot do evropských struktur League of Legends. Jak vypadá harmonogram sobotní akce?

Po konci závěrečných kol základních skupin Mastercard Hitpoint Masters Summer 2023 se odehrály také dva duely v play-off, ze kterých vzešla finálová trojice týmů BRUTE, eSuba a Entropiq, která se již dnes podívá do svitavské Fabriky na finále tuzemské nejvyšší League of Legends soutěže. 

Nejprve se v rámci finálového turnaje odehraje duel mezi eSubou, tradičním účastníkem domácí nejvyšší LoL soutěže, ale také rekordmanem v počtu zisku titulů z Hitpoint Masters, a největším překvapením letošního roku, celkem BRUTE. Právě ten čelil nejhorším pozicím po jarním splitu, ovšem zahraniční posily pomohly k vzestupu během letní sezony. 

Oba celky se v rámci BO1 soubojů v základní části rozešly nerozhodně, když se nejprve radovali hráči BRUTE, v odvetě pak uspěli hráči eSuby. Ti ovšem z pozice 2. celku po základní části letního splitu nedokázali konkurovat Entropiq v play-off, kteří tak postoupili přímo do grandfinále, ale také do EMEA Masters 2023 Summer Play-In. 
Druhé celek, který se do Evropy podívá, vzejde právě ze zmíněného zápasu mezi eSubou a BRUTE a postoupí tak do poslední zápasu tuzemského splitu. V grandfinále pak budou plnit roli velkého favorit hráči Entropiq, ti proletěli základní skupinou bez porážky, jedinou hru jim vzala eSuba v play-off a z pozice obhájce titulu z jarní části se budou chtít radovat opět.

Pokud nemáte lístky přímo do kulturního centra Fabrika Svitavy, můžete sledovat přímý přenos finálového dne na Twitch kanále Hitpointcz. Zápas o pozici finálového vyzyvatele mezi eSubou a BRUTE startuje už ve 13:30, grandfinále proti Entropiq následně začne přibližně o 5 hodin později. Čas se však může lišit v závislosti od délky předchozího duelu.

 


Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint.cz

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.