League of Legends

Vrcholí Winter, tři týmy bojují o dvě místa v Sigma Cupu a titul zimního šampiona

Vrcholí Winter, tři týmy bojují o dvě místa v Sigma Cupu a titul zimního šampiona
24. 10. 2023
  |  

Zimní split nejvyšší domácí soutěže Mastercard Hitpoint Winter vrcholí semifinálovým a finálovým duelem v úterní a středeční odpoledne. V turnaji zůstaly poslední tři nejlepší domácí týmy, které mimo o titul soupeří i o cestu do Bělehradu.

Poslední trojici týmů ve hře tvoří kralující organizace posledních let Entropiq, největší favorit na konečné vítězství i ovládnutí mezinárodního Sigma Cupu, jehož titul navíc černozelený tým obhajuje. Entropiq už čeká ve finále, minimálně účast v kvalifikačním gauntletu už mu tak nemůže uniknout.

Do finálového duelu a zároveň i Gauntletu se dostane vítěz bo5 semifinále mezi organizacemi BRUTE a GLORE, které nás čeká od dnešních pěti hodin. Odhadnout favorita může být složité, pro oba tým totiž hovoří různé faktory a čeká se vyrovnaná série.
Playoff Mastercard Hitpoint Winter | Zdroj: Leaguepedia
BRUTE mají skvělé léto s přechodem do zimy, která ukázala že letní úspěch nebyl pouhá náhoda. Akvizice HessZera s Nicolayem se ukázala jako výrazné posílení, stabilní slovenská botlane a midlaner Silk fungují spolehlivě i tento split.

GLORE po neúspěšně kvalifikaci do první ligy kompletně překopali sestavu a přivedli do našeho regionu velmi zajímavá jména. Vrátil se marksman PiOk, na supportovi hraje v Evropě známý Lucky a bulharské mid jungle duo s toplanerem Edbykem dynamiku výborně doplňují.

Těšit se tak můžeme na napínavé semifinále a následný statečný boj proti Entropiqu, brousícího si zuby na třetí domácí titul v řadě. Série sledujte dnes a zítra od pěti hodin na Twitchi hitpointu.


Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč