CS:GO

Vrátí se stinx? ENTERPRISE odehráli první zápas i s leckrem a zur1sem v sestavě

Vrátí se stinx? ENTERPRISE odehráli první zápas i s leckrem a zur1sem v sestavě
25. 1. 2023
  |  

ENTERPRISE včera nastoupili do ESEA zápasu, který ovládli. Víc než výsledek však zaujala sestava, ve které česko-slovenský tým nastoupil. Jde o oficiální soupisku nebo kdo tým nakonec doplní?

Mnoho otázek se vyrojilo během úterního večera skrze první zápas CS:GO celku ENTERPRISE v rámci 44. sezony ESEA Advanced. V ní se totiž objevily hráči z původní sestavy, včetně rumunského hráče Blytze, který předtím oznámil evropské působiště, ale i noví hráči, kteří by celek mohli posílit.

Z původní sestavy, která došla na podzim pro titul ze Sazka eLEAGUE, zůstali pro včerejší zápas Robert "manguss" Kasper a Raul "Blytz" Gligor. Kromě nich první duel odehrál i Matěj "stinx" Štorek, který byl v sestavě ještě z loňského roku, kdy měl v ENTERPRISE platný kontrakt, byť seděl na lavičce. 
Dvojicí uzavírající lineup tvořil Michal "leckr" Kadlíček a také Martin "zur1s" Sláma, o kterých se již v posledních týdnech spekulovalo, že by CS:GO tým ENTERPRISE měli oba posílit.

ENTERPRISE po tuhém boji nakonec dokázali úvodní zápas ligy s týmem helvete zvládnout a zvítězili v poměru 16:14. Obecně by se však dění kolem zápasu dalo shrnout pod hlavičku titulku: ENTERPRISE potřebovali kohokoliv, aby naplnili ESEA pravidla a zápas se mohl odehrát. Obdivuhodné, že se jim to takto podařilo. Nicméně ani přesto se nedá vyloučit, že by se skutečně v (podobné) sestavě pokračovalo. 

Aktuálně se tak vyčkává, jak management posledniho mistr Sazka eLEAGUE vyřeší situaci, ve které by mohl získat posily z eSuby, s níž dost možná v posledních dnech už vede pokročilá jednání o případném přestupu hráčů.

Zdroj úvodní fotografie: Sazka eLEAGUE / CNC

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.