CS:GO

Vítězem Tipsport CS:GO Praha se stali hráči Dynama Eclot! Ve finále porazili SINNERS 2:0

Vítězem Tipsport CS:GO Praha se stali hráči Dynama Eclot! Ve finále porazili SINNERS 2:0
9. 4. 2023
  |  

Dynamo Eclot se stává vítězem Tipsport CS:GO Praha! Ve finále porazili SINNERS 2:0 a mohou se radovat z vítězství na první letošní tuzemské LAN akci.

Finále Tipsport CS:GO Praha proti sobě svedlo pardubickou organizaci Dynamo Eclot a liberecké SINNERS. Dynamo Eclot na své cestě do finále porazilo nejdříve tým Sampi 2:1 a poté si poradilo s Cryptovou stejným výsledkem. Cesta SINNERS byla o jeden zápas delší. Po úvodním klopýtnutí s Cryptovou 1:2 museli porazit v losers bracketu nejdříve Sampi 2:1 a v neděli před samotným finále vyřadit stejným poměrem i Cryptovu.

Dynamo Eclot vs. SINNERS

Výsledek - 2:0
  • de_vertigo | 16:10 (7:8)
  • de_overpass | 16:10 (8:7)
  • de_ancient 

Úvodní pistol round finálového zápasu pro sebe uzmuli hráči Dynama, kteří na něj dokázali navázat hned vzápětí druhým kolem. SINNERS se dostali na scoreboard v kole třetím díky skvělému útoku na "béčkový" site. Následujících pár kol byla přetahovaná o každý bod, z níž vzešli lépe hříšníci, kteří vedli po první polovině 7:8
V druhé polovině přidali hráči DNE na obrátkách, za útok začali hříšníky přehrávat a došli si postupně pro vítězství 16:10 a vedení v sérii.

Druhá mapa zpočátku navázala na konec vertiga. Dynamo Eclot začali za útok lépe a připsali si rychlé vedení 4:0. Poté se konečně probrali i SINNERS, kteří dokázali svého soupeře nejen dotáhnout, ale otočit na průběžných 4:5. Ve zbývajících kolech první poloviny se ale lépe činil tým okolo Dytora, který si odnesl do změny stran vedení 8:7. V druhé polovině si Dynamo připsalo na svou stranu již čtvrtý pistol round, na nějž navázalo dvěma dalšími koly a dostalo se do vedení 11:7. SINNERS dokázali odpovědět ještě dvěma koly, ale Dynamo opět přidalo a třemi po sobě jdoucími koly zvýšili náskok na 14:9. Tento náskok DNE už stačil a po vítězství 16:10 se stali vítězi Tipsport CS:GO Praha.

Za MVP finálové série by se dali označit hned dva hráči. Martin "Dytor" Handl a Vít "nbqq" Pohlot byli hlavními stavební kameny tohoto vítězství. První jmenovaný nastřílel 46 killů, z čehož hned dvanáct bylo open. Nbqq nastřílel 45 killů a jeho multikilly doprovázeli Dynamo za ziskem jednotlivých kol.

Dynamo Eclot si tak připisuje vítězství na první tuzemské LAN akci a odnáší si finanční bonus 250 000 Kč.

Zdroj úvodní fotografie: Dynamo Eclot

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.