CS:GO

Vítej, Zero! SINNERS představili 5. hráče a míří za dalšími evropskými úspěchy

Vítej, Zero! SINNERS představili 5. hráče a míří za dalšími evropskými úspěchy
15. 7. 2022
  |  

Slovenský hráč Patrik "Zero" Žúdel se po letech vrací na domácí scénu. Dva roky trvající cesta s organizací GamerLegion je u konce a novým domovem se stává tým SINNERS Esports

SINNERS nadále nebudou působit s Tomášem "tomkeejs" Tomkou v roli pátého hráče. Liberecký rodák se opět stahuje do pozice trenéra, což potvrdila samotná organizace před pár hodinami, a nyní oznámila novou posilu. 

„Po odchodu NEOFRAGA jsme museli jednat velmi rychle. Naštěstí jsme udělali dobré rozhodnutí a zkusili to s Tomkeejsem. Bylo to takové fun období, které za nás dobře dopadlo“ řekl k celé situaci Moritz "Askadar" Straube, CEO SINNERS Esports.

Nováčkem v sestavě se stává zkušený Patrik "Zero" Žúdel. Slovenský hráč doposud působil v organizaci GamerLegion, předtím si však vyzkoušel řadu tuzemských, ale také zahraničních angažmá, z nichž se dá vypíchnout zejména štace v HellRaisers.

Proč se SINNERS rozhodli sáhnout právě po hráči ze zahraničí a nešli cestou transferu z tuzemského týmu? „Chceme nadále posouvat CZ/SK scénu. Proto pro nás bylo tak důležité nemít importa. Máme tu talenty, které bychom chtěli uplatnit na mezinárodní scéně. Jednali jsme se třemi CZ/SK organizacemi, ale velmi rychle jsme pochopili, že to nevyjde kvůli nepochopitelné cenotvorbě druhých stran,“ vysvětluje v oficiálním vyjádření Moritz Straube.

 


Se SINNERS bude mít Zero jasný cíl - udržet pozici domácí jedničky, pomoci ke stabilizaci sestavy po odchodu Adama "NEOFRAG" Zouhara a společně s českými spoluhráči také připsat další úspěchy v Evropě.

„NEOFRAG je hráč, který se velmi těžce nahrazuje. Tak to nikdy jednoduše nefunguje. Myslím si, že SINNERS je unikátní tým ve smyslu toho, že z roli NEOFRAGa dokázali rozdělit mezi sebe, což vidíme na hře s tomkeejsem jako trenérem. Přišli o hvězdného hráče, ale nezakopali se pod zem, ale stále bojují. Já k tomu mám takový přístup, že oni ví, jak okolo toho deficitu hrát, a já bych se tam rád vsunul do toho mixu tka, že nahradím tu část, přinesu trochu svého stylu. A jde vidět, že jim to jde, akorát potřebují to lepidlo za tu díru,“ komentoval slovenský hráč Zero svého předchůdce a svoji roli v exkluzivním rozhovoru pro Sazka Esport, který bude k dispozici v plné verzi během dnešního večera na našem webu.

Téměř desetiletá kariéra slovenského hráče dostane nový impuls. Zero zažil na česko-slovenské scéně úspěšnou éru z nEophyte nebo Fraternitas. Poté se jeho kroky vydaly do zahraničních celků HellRaisers, GameAgents nebo v poslední řadě zmíněná organizace GamerLegion.

První oficiální zápasy čekají na SINNERS v srpnu, kdy startuje ESL Challenger League Season. Hlavním cílem je v této sezóně je dle organizace Major v brazilském Riu.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.