CS2

Velký přestup potvrzen, Matys míří ze Sampi do Fnatic

Velký přestup potvrzen, Matys míří ze Sampi do Fnatic
27. 11. 2023
  |  

Tak to je čistá fantázia! Slovenský hráč Matys přestupuje z organizace Sampi rovnou do jedné z nejúspěšnějších vůbec – Fnatic.

Lepší závěr angažmá si přát nemohl. Matys v barvách Sampi vyrostl mezi obávané riflery nejen na domácí scéně. Svými výkony zaujal zahraniční organizace a když se objevily před MČR spekulace o možném přestupu do Fnatic, mnozí přemýšleli, zda takový rumour může být skutečný.

Po historickém triumfu na největší české LANce už můžeme s klidem říct, že ano. Matys byl oznámen jako nová posila Fnatic, kde utvoří roster s jmény jako KRIMZ, afro, bodyy a kyuubii. Coachovat jim bude nadále Keita.

Ačkoliv britská organizace v posledních letech nepatří mezi obávaná jména Counter-Striku, jejich historie je jedna z nejbohatších vůbec. Památné dny ještě z 1.6 nastartovaly tento původně malý tým, který se rozrostl napříč esport tituly a patří mezi ty top například i v League of Legends.

Matys, 21letý hráč, bude tak oblékat jeden z těch nejváženějších dresů. Společně s týmem se pokusí navrátit lehce zašlou slávu. Poslední větší triumf přišel ještě před pandemickými dny v letech 2019 a 2018, kdy parta získala první místo napřklad na DreamHack Masters v Malmo či World Electronic Sports Games. Rozpuštěná sestava se sice představila i na Majoru v Paříži, ale byl z toho brzký odchod po třech prohrách ve skupinové fázi.  

Fnatic momentálně není ani umístěn na žebříčku HLTV. Naposledy v červnu tohoto roku byl na 23. místě, ale například ještě před třemi lety mu patřila první příčka. Návrat na tu nejvyšší metu bude rozhodně jedním z cílů organizace.

Slova chvály nešetřil ani zakladatel organizace a profesionální fotbalista Jakub Jankto. „Před rokem a půl jsme do Matyse investovali značnou sumu, která se zúročila jak po sportovní stránce, tak i rekordním finančním přestupem. Je to skvělý příklad, jak model může fungovat do budoucna,“ napsal na svém X.com profilu.

Sampi rozhodně zažívají nejlepší dny své historie. Sice přichází o výborného hráče, ale triumf na MČR i odchod do celku jako Fnatic je krásným zadostiučením.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.