League of Legends

Velká rošáda v LoL sestavě eSuby, cílem je přesto 12. titul v Hitpoint Masters

Velká rošáda v LoL sestavě eSuby, cílem je přesto 12. titul v Hitpoint Masters
10. 6. 2021
  |  

Velká obměna nejúspěšnější české organizace, která pravidelně posílá svůj tým do boje v Hitpoint Masters, je tady!

V sestavě po posledním splitu zůstali pouze na midu hrající Jan “Sajator” Zítek a jungler Alex “Sacrifice” Zach. Další Hitpoint Masters, byť stále neoznámen, bude klepat na dveře velmi brzy a proto se eSuba rozhodla sestavu odtajnit.

Už v posledních týdnech eSuba nejprve oznámila odchod Radima "Zizou" Zaorala (trenér) a příchod nového dua na stejný post v podobě talentovaných Davida "Krakeer" Bruka a Dalibora "Dalijes" Vacka. Spekulace se pak rozjely i o osudech hráčů, kteří při dobrých nabídkách míří za hranice nebo jsou zkrátka součástí pravidelné rotace na domácí scéně.


Na Top přichází devatenáctiletý Hoang “Welcom” Quan Nguyen, kterého má nové duo trenérů prověřeného z minulého působení ve Vikingekrig Esports. V tomto případě však půjde o trochu jinou situaci.

Velký tlak, očekávání triumfu a samozřejmě boj v Evropě, to je něco s čím se každý hráč eSuby, zejména v sekci League of Legends setká. Důležité stavební kameny úspěchů v posledních obdobích tvořili především hráči Nguyên "Hiro" "Filip" Đại Hải a Radovan "Rufus" Moravec, oba se však po prvním splitu s týmem rozloučili stejně jako trenér Zizou.
Ztráta kvalitních hráčů vyvolala u fanoušků obavu o dalších výsledky a proto se pro oficiální web eSuby vyjádřil k těmto odchodům i manažer sekce Radek Mikušovský:

“Věřím, že přestože odchod Hira s Rufusem je citelná ztráta, tak jsme dokázali botlane nahradit více než adekvátně a vzájemně si máme s klukama co nabídnout a bude to fungovat perfektně.”

Náhrada by měla být více než kvalitní. Vrací se ostřílený support Václav “Vasked” Benda, který prošel v minulosti eXtatus, SINNERS, Sampi i eSubou, tudíž pro něj není návrat skokem do neznáma. To stejná platí o marksmanovi, kterým se v eSubě, opět stane Daniel “Dany” Novák.


eSuba na svém webu uvádí tedy novou soupisku pro druhou polovinu letošní sezony, zejména pak pro letní split Hitpoint Masters. 

Sestava eSuby:

  • Daniel "Welcom" Nguyen (Top) 
  • Alex "Sacrifice" Zach (Jungle)
  • Jan "Sajator" Zítek (Mid)
  • Daniel "Dany" Novák (AD Carry)
  • Václav "Vasked" Benda (Support)
 
  • David "Krakeer" Bruk (Trenér) 
  • Dalibor "Dalijes" Vacek (Asistent trenéra)
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.