CS:GO

Věděly jsme, že o nás bude zájem. Tynka v rozhovoru o angažmá ve Spirit i ESL Impact

Věděly jsme, že o nás bude zájem. Tynka v rozhovoru o angažmá ve Spirit i ESL Impact
23. 3. 2023
  |  

Justina "Tynka" Ducká pro Sazka Esport v rozhovoru mluví o angažmá v týmu Spirit, bootcampu v Bělehradě i cílech v ESL Impact League.

Aktuálně jste podepsaly s vašimi spoluhráčkami z týmu MVP kontrakty v organizaci Spirit. Jak probíhaly námluvy s organizací? Řešily jste možnosti na pokračování uvnitř týmu se spoluhráčkami?
Team se zakládal více na tom, abychom hrály jako team než pouze mix, před kvalifikací to byl vlastně 3 core lineup, po kterém pak naše spoluhráčka šla do jiného týmu a momentálně s námi hraje Jammie. Už několik měsíců ale hrajeme v trochu jiném lineupu popřípadě jsme hrály v minulosti, takže se navzájem i docela známe - kromě tedy suns1de, ta je na scéně velký nováček. 

Jaká byla první reakce, když jste zjistily, že je tu možnost zastřešení projektu pod full-time organizaci?
Už jsme předběžně věděly, že pokud se kvalifikujeme do ESL Impact, bude o nás jako team zájem ze strany organizací, ale pod Spirit to pro nás byla nejlepší volba, i když jsme měly jiné nabídky. Hlavně fakt chtějí, abychom byly dobrý team a měly výsledky ne pouze pro jejich PR jako dost dalších organizací a jsme za to moc rády. Spirit nám poskytuje vše, co potřebujeme pro to, abychom se posunuly dopředu jako team.

A jak probíhalo samotné domluvení spolupráce a představení? Cestovaly jste kvůli němu až do Srbska, kde Team Spirit sídlí?
Ano, měly jsme skupinový chat s celým Spirit managementem, bylo to všechno hodně narychlo, ale během pár dní jsme měly všechny letenky a i hotel. Momentálně jsme byly na bootcampu, který trval týden a kde jsme se připravovaly a trénovaly co nejvíc to šlo.

Byly jste překvapené se zázemí, jaké Spirit v Bělehradě mají?
Překvapené, to nevím, v dnešní době už je to standardní pro většinu profesionálních organizací, ale určitě se nám tam líbilo a jsme se zázemím všechny spokojené. Měly jsme všechno, co potřebujeme, včetně zdravého a kvalitního jídla každý den, které nám Spirit zajišťovalo.

Zůstáváte v kancelářích Spirit anebo se vracíte každá do své země a budete hrát další měsíce z domova? Případně je na snadě nějaký hybridní model, kdy budete hrát jednak z gaming office / bootcampu a z domova?
Zatím budeme a plánujeme hrát z domova, krom tedy naší spoluhráčky Jammie, která o relokaci uvažuje, hraje až z Kyrgyzstánu se 100 pingem, máme ale možnost mít kdykoliv bootcamp po domluvě s organizací, a jak to bude potřeba na naší přípravu.

V týmu se potkáte také s Nevarem, bývalým trenérem česko-slovenské organizace ENTERPRISE. Vnímali jste ho už z té doby? Případně jak se na spolupráci s ním těšíte?
Popravdě moc CZ/SK scénu nesleduji, takže jsem ani nevěděla, že byl coach v Enterprise, byl ale Spiritu doporučen právě od hráčů z CIS, a proto se organizace i my rozhodli pro Nevara. Doufáme, že nám pomůže dosáhnout co nejlepších výsledků.

Aktuálně máte v prestižní soutěži ESL Impact League Season 3: European Division skóre 0:2. Jaké máte ambice pro zbytek letošního ročníku?
Start pro nás byl dost náročný a neměly jsme skoro žádný čas na přípravu, hlavně kvůli problémům ze strany ESL. Dále jsme pak musely do 12 hodin najít novou náhradu za spoluhráčku (Potyu) která už byla po transferu do druhého kvalifikovaného teamu (Aces). Určitě se ale nevzdáváme a doufáme, že se nám podaří urvat nějakou výhru, ale určitě to není konec, bereme to jako zkušenost a motivaci na to aby jsme trénovaly ještě víc. 

A případně do budoucna jsou ambice namířeny přibližně kam? Klidně týmové, ale i osobní.
Momentálně se soustředíme na celkovou přípravu i na další ročník ESL Impact a být více stabilní team. Chceme být nejlepší team, asi jako každý jiný a budeme se snažit toho dosáhnout. 

Když se ještě vrátíme v čase. Je postup do ESL Impact League pomyslný gamechanger, kdy se pro hráčky stává z toho “obyčejného” hraní doma vidina možné esportové kariéry?
Momentálně určitě ano, je to vlastně nejvyšší liga která se momentálně na ženské scéně hraje a je o to určitě gamechanger pro všechny, které se tam dokážou uchytit. Myslím si, že to i zvedne povědomí jak v té ženské scéně samotné tak i mužské, hodně tomu pomáhá, že hry jsou na HLTV a organizace tedy mají i větší zájem tam vidět jejich team. 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.