CS:GO

Vábení z Pyrenejí. MAXX. a zyored míří do GTZ Bulls

Vábení z Pyrenejí. MAXX. a zyored míří do GTZ Bulls
11. 4. 2021
  |  

Často se na CS:GO scéně nestává, aby domácí hráči odcházeli do evropských celků, natož aby odešli rovnou 2 společně. To se nyní děje. Slovenské duo MAXX a zyored bylo vykoupeno ze smluv v Dark Tigers a míří do týmu GTZ Bulls.

Podepsali nové kontrakty před rokem 2021 a vypadalo to, že Dark Tigers se pokusí konkurovat užší špičce domácí scény v čistě slovenské sestavě. Výkonů Martin "MAXX." Smolára a Tomáš "zyored" Cvanigy si však všimli v nadějném portugalském celku a rozhodli se je vykoupit z aktuálních smluv, což jen potvrzuje, že to 130. celek světa myslí skutečně vážně.
MAXX na svém Twitteru neskrýval očekávání:

"Tento rok bude trošku iný ako tie predošlé, so zyoredom sme dostali ponuku hrať za Portugalskú organizáciu GTZ Bulls a po viacerých rokoch si budeme môcť skúsiť aj niečo iné ako len našu scénu čo berem ako peknú príležitosť a skúsenosť, už v pondelok zápas proti NAVI Junior."

A má pravdu. Pro oba slovenské borce jde především o velkou zkušenost, možnost vyzkoušet si zahraniční angažmá, mechanismy v zahraniční organizaci a získat třeba další jazykové dovednosti. Nejen zkušenost, ale i možnost velkého zážitku, shodují se oba aktéři, kteří po boku svých nových spoluhráčů vyzvou v pondělí NAVI Junior. 

Na druhé straně lepit sestavu po odchodu slovenského dua bude těžkým úkolem pro management v Dark Tigers. Spekuluje se také o možnosti, že oba hráči budou v DTG pokračovat na "hostování" do chvíle, než se najde adekvátní náhrada. 
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.