League of Legends

V Praze se o víkendu odehraje turnaj Prague Champs, dorazí i tým z francouzské LFL

V Praze se o víkendu odehraje turnaj Prague Champs, dorazí i tým z francouzské LFL
17. 6. 2022
  |  

Nová esportová akce na obzoru. A ne ledajaká, Prague Champs slibuje pořádnou podívanou na největší stage v Česku, nejlepší lokální týmy a Team GO z Francie.

LoLko míří do O2 Universum. O víkendu 18. a 19 června bude půda největší české sportovní arény patřit esportu. Odehraje se tam totiž nově vzniknutý turnaj Prague Champs, který bude navíc doprovázet bohatý program s influencery, cosplayery nebo Meet & Greet se zástupci jednotlivých týmů - včetně zahraničních hostů.

Kvalifikace na turnaj o 200 tisíc korun probíhala přes měsíc, do finálové čtyřky se nakonec probojovala očekávaná čtyřka SINNERS, eSuba, Entropiq a Dynamo Eclot. Organizace spolu svedou souboje o celkovou výhru, na programu jsou celkem tři BO5 série, tedy 2x semifinále a jednou finále. Vítěz celé akce získá krom unikátního poháru vytvořený sochařem Romanem Kvítou také možnost sehrát showmatch s Team GO (rebrand GamersOrigin, pozn. redakce).

Na Prague Champs se tedy představí česká špička, ve které vyčnívá samozřejmě domácí jednička Entropiq. Ti se navíc mohou opřít o nově nabrané zkušenosti z mezinárodní scény. Ať už vyhrají, či nikoliv, bude rozhodně zajímavé sledovat následné měření sil s týmem z LFL, nejlepší ligy světa.
V prvním sobotním semifinále na sebe narazí Dynamo Eclot a SINNERS, oba týmy mají zatím výbornou formu. Vyhráli všechny tři zápasy v Hitpoint Masters, první jmenovaný tým dokonce dokázal v upsetu porazit i Entropiq. Silný tým tak od vstupu do League of Legends prohrál v Česku teprve druhý zápas.

Druhé semifinále je mezi mistrem a vicemistrem Česka. Řeč není o nikom jiném, než Entropiq a eSuba, momentálně dva nejlepší domácí týmy. Oba však stihli ztratit už jedno utkání, což v jarním splitu nebylo zvykem. Na jejich souboj dojde v létě zatím poprvé.

Vítězové obou semifinále postupují do Grand Finále, které proběhne o den později v 11:00. Kromě podílu z prizepoolu získají také jedinečnou trofej vytvořenou pouze pro Prague Champs. Dlouhé oslavy však vítěze nečekají, v 18:00 dojde na zmíněný souboj s Team GO.

Francouzi zatím zažívají průměrný vstup do LFL, mají skóre 3-3 a jsou umístění přímo v polovině tabulky. Zatím to odpovídá jarnímu splitu, ve kterém skončili na šestém místě a těsně se probojovali do play-off - tam skončili v úvodním kole proti Team BDS Academy. V rosteru Team GO lze nalézt například kouče Jesize, bývalého hráče Fnatic či Dignitas.
Organizátoři slibují největší domácí esportovou akci. Oslava League of Legends bude probíhat celé dva dny, připraveno bude 22 metrové pódium s pohyblivými LED obrazovkami.

Turnaj lze sledovat na streamu, ale pro kompletní nasátí atmosféry bude rozhodně lepší dorazit přímo na místo. Vstupenky lze zakoupit na webových stránkách Prague Champs.

Program Prague Champs: 

SOBOTA
  • 11:00 začátek akce
  • 12:30 semifinále 1 (BO5): Dynamo Eclot vs. Sinners
  • 17:30 semifinále 2 (BO5): Entropiq vs. eSuba

NEDĚLE
  • 10:00 začátek nedělního programu
  • 11:00 finále Prague Champs (BO5): vítězové sobotních semifinále
  • 18:00 showmatch vítězů s Gamers Origin (BO5)

Během soboty a neděle budou probíhat také Meet & Greet s jednotlivými týmy a influencery. 

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.