League of Legends

V eSubě končí zahraniční hráči, na Winter přichází OMON

V eSubě končí zahraniční hráči, na Winter přichází OMON
17. 9. 2023
  |  

League of Legends sekce eSuby projde na zimní split výraznými změnami. Organizace oznámila rozvázání spolupráce se všemi zahraničními hráči a posily hledá doma.

Po neúspěšném letném splitu, ve kterém eSuba ve Svitavách podlehla v semifinálovém duelu BRUTE 0:3 a nepostoupila na EMEA Masters, odchází trojice zahraničních hráčů z jungle, midlane a support pozice. Po necelém roce tedy končí Tynx, Warszi a FGG.

Tynx se ve svém angažmá rozhodně neztratil, naopak potvrdil roli možná nejlepšího junglera, který kdy v historii nejvyšší domácí soutěže Mastercard Hitpoint Masters před CZ/SK diváky nastoupil. Jeho výkony dotáhly eSubu na jaře až do mainstage EMEA Masters.

FGG s Warzsim pak plnili role talentů, kteří střídali výborné výkony s horšími, jejich nekonzistence a menší champion pooly eSubě občas komplikovali práci, jindy však na svých mainech dokázali zářit. Na všechny zmíněné hráče bude organizace i fanoušci určitě vzpomínat v dobrém.

První naznačenou posilou je midlaner OMON, který po zahraničních zkušenostech přinese na středovou linku více jistoty i výbušnosti, na domácí scéně jsme ho naposledy mohli sledovat v dresu Dynama Eclot. Zůstat by také měl s jistotou toplaner Bobista, více informací od eSuby dostaneme v následujících týdnech.


Zdroj úvodní fotografie: eSuba

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč