League of Legends

Uzavřená kvalifikace Prague Champs nabídne souboj eSuba Academy s eSubou. Kdo další bojuje o postup?

Uzavřená kvalifikace Prague Champs nabídne souboj eSuba Academy s eSubou. Kdo další bojuje o postup?
24. 5. 2022
  |  

Kuriózní souboje nabídne uzavřená kvalifikace na Prague Champs 2022, jeden z největších LoL turnajů, který bude hostit pražské O2 Universum.

Během posledního víkendu se dohrávala otevřená kvalifikace na chystaný turnaj Prague Champs 2022. Postup si zajistily týmy NGDU, eSuba Academy, BRUTE a Inaequalis.

„Online kvalifikace je vždy těžké hodnotit z hlediska herního projevu, jelikož nemáme moc dobrou schopnost monitorovat a kontrolovat hráče v průběhu. Můžeme ale s klidem říct, že vítězný tým NDGU je v pozici favorita na postup a je dost možné, že je uvidíme právě na Prague Champs. Z hlediska účasti se jsme měli v kvalifikaci asi 80 týmů, což je asi 400 hráčů připravených se porvat o svoje místo v záři reflektorů, a to si myslím, že je super,“ zhodnotil výkony soutěžících streamer a komentátor LoL Petr "Xnapy" Jirák. 

Velmi zajímavá situace však nastává v uzavřené kvalifikaci, která týmy už posouvá na samotný offline event. Týmy z kvalifikací si totiž vybíraly své soupeře. NDGU si vybrali SINNERS, eSuba Academy sáhla po hlavní sekci prestižní organizace, což vzbuzuje velmi zajímavé ohlasy. Vítěz zápasu v closed kvalifikaci si totiž přímo zajistí slot. Další dvojice tvoří Inaequalis s Entropiq a BRUTE s Dynamo Eclot.

Plán uzavřených kvalifikací:

4. a 5. června:
  • INAE vs. Entropiq
  • NGDU vs. SINNERS

11. a 12. června:
  • eSuba Academy vs. eSuba
  • BRUTE vs. Dynamo Eclot

Vítězové zápasů by měli postoupit na samotný event, který se koná 18. a 19. června, přičemž vítězové semifinále se utkají o titul a také možnost vyzvat francouzské Gamers Origin o 100 000 korun. Na nejlepšími týmy ve standardním turnaji je jinak vypsán prizepool 200 000 korun.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.