CS:GO

Útok na MČR? Do Unity přichází M1key s Pechynem

Útok na MČR? Do Unity přichází M1key s Pechynem
6. 8. 2023
  |  

V loňském kalendářním roce Pechyn a M1key pod vedením IGL luka ještě v dresu eSuby slavili stříbro z MČR, teď se z vícemistrovskou sestavou setkávají znovu. Unity tak do druhé poloviny letošní sezony vstoupí se sestavou Pechyn, M1key, luko, Levi a NIO. Přijde na pozici kouče i desty?

Už dlouho se na tuzemské scéně sestavy staví podle vzájemné chemie hráčů, na toto pravidlo budou navazovat v druhé části roku 2023 i hráči z organizace Unity. Po konci v Enterprise do týmu přichází M1key s Pechynem. Ti se tak s vedením luka setkají znovu po necelém půl roce, kdy stříleli pod taktovkou Leckra.

Ve svém předchozím angažmá se této dvojici vůbec výsledkově nevedlo. Zatímco mladý Jakub "M1key" Krausko měl být velmi nebezpečným proaktivním střelcem, pod vedením brněnského matadora v předchozím angažmá ale mnohým jeho výkon přišel příliš svázaný týmovými strategiemi. Statisticky však neřádil ani ostřílený Martin "Pechyn" Pechoušek, který přitom tradičně v předchozích sezónách patřil mezi stabilní pilíře úspěchů eSuby. Lze jen spekulovat nad tím, zda-li by byla sestava EP úspěšná, kdyby se dostali na LAN turnaje, ty jim však zůstaly zapovězeny.

M1key s Pechynem v týmu nahrazují mladé pušky Lukáše "luke" Vánského a Tomáše "NITRO" Kočika. Právě první zmiňovaný je přitom mnohými považován za velmi talentovaného střelce, zkušenosti ale nově bude muset hledat jinde. Poslední kapkou na tuzemsku bylo pro předchozí sestavu Unity nepostup na Tipsport CS:GO Bratislava. Po benchi M1keyho a Pechyna to tak pro Unity byl jasný signál pro vyjednávání o kontraktu. S nově doplněnou pěticí by však ambice organizace měly mířit až na samotné MČR. V celkovém pořadí seriálu jim zatím patří desátá pozice, těsně nad Unity se drží i akademie Entropiqu a SINNERS.

Zdroj úvodní fotky: Twitter @_Team_UNiTY

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.