League of Legends

UNiTY slaví neskutečný úspěch, na postup do Masters potřebovali jediný split

UNiTY slaví neskutečný úspěch, na postup do Masters potřebovali jediný split
8. 8. 2023
  |  

Z Hitpoint relegations vzešel první novopečený účastník příštího splitu nejvyšší domácí lolesportové ligy Mastercard Hitpoint Masters. Organizací se jedná o naprostého nováčka česko-slovenské struktury League of Legends, který zvládl upéct postup v nejkratším možném čase.

Rychleji to skutečně z druhé do první ligy nešlo. UNiTY esports se do Challengers prodrali z otevřené kvalifikace, v té uzavřené byli jedinou mapu od neúspěchu, nakonec ale postoupili a hned ve svém první splitu soutěž ovládli. Neprohráli u toho jedinou playoff sérii a ve vítězné šňůře pokračovali i v Relegations.

Nejprve si šokujícím způsobem poradili s ještě stále prvoligovou Cryptovou 3:0, to nejlepší si ale schovávali na konec své cesty. Proměnili totiž hned první šanci postoupit proti celku GLORE. A to za nejhorší výchozí situace v sérii, ve které prohrávali 0:2. 

Zjednodušením týmových kompozicí a pomalým budováním sebedůvěry se dostali do série zpět a otočili ji ve své vítězství. Příští rok je tak čeká účast v Masters, nejvyšší domácí soutěži.
Hitpoint Relegations 2024 | Zdroj: Leaguepedia

Větší úspěch tak konečně zaznamenal marksman Kneza, který dlouhodobě platí za domácí talent ale své předpoklady zatím výsledkově nepotvrzoval. Jako nový objev vyplaval support J3rkie, zahraniční trojice topside hráčů pak přinesla svěží vítr do našich lolesport končin.

GLORE dostanou ještě jednu příležitost, zahrají si v pátek proti jednomu z dvojice Inside Games/Cryptova. Neúspěšný z tohoto duelu, hraného ve středu, spadne definitivně do druhé kuly, vítěz proti GLORE zabojuje o záchranu. Zápasy sledujte na Twitchi Hitpointu.


Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč