CS2

UNiTY před letní pauzou překvapivě mění sestavu, odchází sniper NIO

UNiTY před letní pauzou překvapivě mění sestavu, odchází sniper NIO
18. 6. 2024
  |  

Krátce po konci jarní části Counter-Strikové sezony mění kromě SINNERS svou sestavu i stříbrní medailisté z Tipsport CS Spring UNiTY. V polovině února jádro týmu na úkor K1-FiDy překvapivě opustil IGL luko, o čtyři měsíce později jej následuje i sniper NIO. Zatímco změna IGL měla být výsledkovým posunem vpřed, výměna na pozici AWP rozdmýchává vášně. Na scéně totiž aktuálně není mnoho sniperů, kteří by mohli sestavu posílit. Jednou z možností je podpis Dominika "blogg1s" Janity, případně některého z bývalých hráčů týmu Flow.

Když na začátku června UNiTY brali ve Vodafone PLAYzone aréně stříbrnou medaili z turnaje Tipsport CS Spring, domácí weby i analytici jejich hru chválili. I přes dosavadní maximum na českých turnajích ale organizace přichází se změnou v sestavě. Na lavičku putuje čtyřiadvacetiletý sniper Dominik "NIO" Maxián, nástupce v jeho roli odstřelovače organizace zatím nepředstavila.

NIO v UNiTY působil od loňského ledna, do organizace přišel po půlročním působení v Dark Tigers. Za sebou má ale i angažmá v týmech jako ENTERPRISE, eSuba nebo eEriness. Loni na MČR s UNiTY Maxián ziskem bronzu vyrovnal své kariérní maximum z roku 2020, další cenný kov však s UNiTY už nepřidá. Posledním medailovým úspěchem z offline akce tak bude, dříve zmíněné, stříbro z Tisport CS Spring. V průběhu tohoto roku ale s UNiTY uhrál i bronz na zimní zastávce Road to MČR, navíc se mu dařilo i v Evropě. S jeho pomocí UNiTY vyhráli 49. sezonu ESEA Main, druhé místo brali ze čtrnácté sezony United 21 a European Pro League Season 16: Division 2.

Poslední zápas v dresu UNiTY ale NIOvi nevyšel, slovenský střelec ve finále United 21 League Season 16 statisticky zaostával, na dvou mapách nastřílel pouhých šestnáct killů a zapsal chabý rating 0.54. Proti ukrajinskému týmu kONO tak UNiTY prohráli 0:2 a jarní část sezony zakončili prohrou.

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.