League of Legends

UNiTY jsou šampionem druhé ligy, podruhé přehráli obhajující GLORE

UNiTY jsou šampionem druhé ligy, podruhé přehráli obhajující GLORE
27. 7. 2023
  |  

Přišli, viděli, zvítězili. Nováček v domácím lolesportovém ekosystému UNiTY ESPORTS ovládli druhou ligu Hitpoint Challengers, do které postoupili tento split z kvalifikačního turnaje.

Pokud se na kompletní tažení UNiTY druhou ligou podíváme od samého začátku, bude se celkové vítězství zdát ještě neuvěřitelnější. Cesta začala v otevřených kvalifikacích, ze kterých UNiTY postoupili do uzavřené části. Hned na start je čekala těžká zkouška s FLY5, ve které obstáli nejtěsnějším možným rozdílem 3:2.

Sílu v bo1 duelech základní části ale tým ukazoval už od začátku, skrz celou soutěž neklesl pod třetí místo. Skvělou formu naznačoval především úchvatný finiš v poslední týmu, ve kterém šli UNiTY přesvědčivě 4:0. Ani jednou ale nedokázali porazit GLORE, byl to jediný tým, se kterým měli negativní bilanci.
Playoff Hitpoint Challengers Summer 2023 | Zdroj: Leaguepedia
Ale v playoff se vše změnilo. Série UNiTY ESPORTS sedly náramně a už v té první proti GLORE obhájce titulu čistě vymazali z Riftu. Čekalo se, že to pro GLORE bude poučení, že ve finále přijde jiná série. I proto, že UNiTY pro postup do Relegations o první ligu museli bezpodmínečně vyhrát. Tlak ale nováček ustál perfektně.

Ve finále i přes prohru v první mapě díky soustředění na scalující drafty porazili GLORE 3:1 a díky triumfu a vypadnutí NARCIS v prvním kole playoff přeskočili právě je v championship bodech na pozici zajišťující možnost kvalifikovat se do Masters. 

Relegations začínají brzy, v příštím týdnu, jejich vyvrcholení přijde po Svitavách. UNiTY budou mít možnost pokračovat v psaní parádního příběhu a my můžeme sledovat, kde se jejich bleskový vzestup zastaví.


Zdroj úvodní fotografie: UNiTY ESPORTS Twitter

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč