CS2

UNiTY bez snipera dlouho nezůstali, volné místo v sestavě zaplní blogg1s

UNiTY bez snipera dlouho nezůstali, volné místo v sestavě zaplní blogg1s
19. 6. 2024
  |  

Jen na pár hodin se nakonec natáhlo období, ve kterém UNiTY postrádali snipera. Po konci Dominika "NIO" Maxiána byl výčet nových posil značně limitován a vše naznačovalo, že dojde k návratu Dominika "blogg1s" Janity do jádra někdejší eSuby, se kterou jádro kolem Pechyna, M1keyho a Leviho slavilo stříbro na MČR v roce 2022. Tyto spekulace nyní organizace potvrdila a blogg1se na podzim uvidíme znovu v modrém dresu.

Druhý tým Tipsport CS Spring je znovu kompletní, bez odstřelovače vydržela sestava necelých čtyřiadvacet hodin. Jednu z nejmladších organizací pohybující se na tuzemské špičce posílí pětadvacetiletý blogg1s. Zkušený hráč s velkým počtem fanoušků se na kompetitivní scénu vrátí po půlroční pauze, kterou trávil hraním Faceitu a tvorbě podcastu RANKUP se svým někdejším spoluhráčem leckrem.

Poslední angažmá Janity nešlo vůbec podle představ. Loňský podzim totiž odstartoval v čínské organizaci Wings Up, tragikomická zahraniční mise doplněna o neproplacené výplaty však trvala pouze dva měsíce. Posledním dlouhodobým působištěm blogg1se tak byli SAMPI, se kterými nyní budou UNiTY bojovat o pozici stálé trojky domácí scény. Předchozí medailové úspěchy organizace nasvědčují, že právě třetí nejvyšší stupínek by měl připadnou hráčům UNiTY, po změně odstřelovače se ale může situace změnit.

Kromě SAMPI a Wings Up blogg1s působil i v Eclotu, eXtatus či eSubě, z posledního zmíněného týmu má úspěchů vůbec nejvíce. Právě v eSubě se kromě trenéra destyho potkal i se všemi zbývajícími hráči UNiTY vyjma K1-FiDy, jehož vedení týmu bude pro blogg1se novou zkušeností. Cílem sestavy bude s největší pravděpodobností úspěch na MČR v Brně, kam se po loňské pauze bude chtít Dominik Janita vrátit v nejlepší formě. Pokud si blogg1s znovu úspěšně najde cestu ke svým spoluhráčům, zapíše letos již svůj sedmý start na největším turnaji u nás.

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.