CS:GO

„U streamu jsem trpěl. Naše hra se rapidně změnila, včetně tréninku,“ reagoval tomkeejs po RMR Open

„U streamu jsem trpěl. Naše hra se rapidně změnila, včetně tréninku,“ reagoval tomkeejs po RMR Open
4. 3. 2022
  |  

Svěřenci Tomáše "tomkeejs" Tomky v CS:GO sekci organizace SINNERS dokázali uspět v náročné evropské RMR kvalifikaci a budou bojovat o postup na samotný PGL Major. Jak kvalifikaci a aktuální hru vnímá zkušený trenér?

Trenéři nemohli být přítomni se svými svěřenci na komunikačních platformách během zápasů online PGL Major 2022 RMR Open kvalifikací, o to horší to pro některé z nich mohlo být. Jak celé vítězné tažení SINNERS RMR kvalifikací vnímal Tomáš "tomkeejs" Tomka, trenér české CS:GO jedničky?

„Musím říct, že je to daleko více stresující, jak být s klukama přímo na serveru a abych řekl pravdu tak jsem u streamu chvílema spíš trpěl, než že bych si zápas užíval,“ reagoval Tomáš "tomkeejs" Tomka, trenér SINNERS, na otázka, jak kvalifikaci prožíval a dodal: „Tak nějak se vytratilo kouzlo toho hypu tím, že jsem nemohl být s klukama ani na tsku, ale jsem samozřejmě nesmírně rád, že se to povedlo a máme před sebou další obrovskou výzvu.“ 

Důležitá otázka na trenéra české CS:GO jedničky patří taky ke hře s forsyym, změnila se nějak zásadně a prospěla výměna ostatním? „Hra se změnila rapidně, snažíme se být méně předvídatelným týmem a zároveň David má dost jiný playstyle a styl komunikace takže jsme se snažili to trošku přizpůsobit i jemu, ale nejvíc se změnil asi styl jakým teďka trénujeme,“ přiznal tomkeejs, konkrétní tréninkové změny však z logických důvodů blíže nechtěl specifikovat.

SINNERS během loňského roku letěly žebříčkem vzhůru a jen těžce hledali svůj limit. Přispělo tomu také to, že tým odehrál více než 400 map, což přiznal i v rozhovoru pro Sazka Esport ZEDKO, který konstatoval, že šlo o velmi náročný schedule. Na jedné straně šlo o "nutnost", na té druhé by se tomu už čeští hráči rádi vyhnuli. Jaké jsou zároveň limity a cíle aktuální soupisky?

„Pro začátek se chceme dostat minimálně na úroveň na které jsme byli s oskarem, hlavně co se rankingu týče a časem se naše cíle určitě budou navyšovat. Já osobně bych ale chtěl, aby se nám podařilo podívat se na major a zároveň se dostali výš v ESL žebříčku, abychom dostávali invity na větší eventy a mohli si dovolit skipovat všechny ty online turnaje, které aktuálně musíme hrát,“ upřesnil osobní ambice s týmem Tomáš "tomkeejs" Tomka v otázkách rankingu, pozic a další účasti na turnajích.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.