CS:GO

Tým Cryptova opustí začátkem července jaro. „Chystáme další změny,“ zní z organizace

Tým Cryptova opustí začátkem července jaro. „Chystáme další změny,“ zní z organizace
23. 6. 2022
  |  

Peter "jaro" Rauch skončí k prvnímu červenci v týmu Cryptova. Hráč potvrdil konec smlouvy na svém Twitteru, pro Sazka Esport se k situaci vyjádřil také CEO organizace.

K prvnímu červenci 2022 skončí smlouva hráči Peter "jaro" Rauch s celkem Cryptova, s níž dokázal postoupit také do jarního splitu Sazka eLEAGUE, kde tým předváděl velmi dobré výkony. 

„Moja zmluva v @cryptovagg končí 1.7.2022, splnil som všetky ciele ktoré organizácia vyžadovala, žial nedohodli sme sa na pokračovaní. Takže ak by mal niekto záujem o IGL tak kľudne napíšte. Možno sa aj vyjadrím aj podrobnejšie, uvidíme. Zatiaľ GL crypto,“ uvedl doslova Peter "jaro" Rauch na svém Twitteru. Spolupráce přitom trvala jen necelý půl rok.

O vyjádření jsme poprosili také CEO organizace Cryptova, Michaela Blažíka:

„S koncem června často nastává i konec hráčských smluv. Naše CS:GO sekce prodělala za poslední půl rok velký progres a v mnohém nás velmi mile překvapila. Při nastavování cílů pro další polovinu roku a s výhledem do další budoucnosti, jsme byli zase o něco ambicióznější a v rámci těchto ambicí jsme samozřejmě řešili i jednotlivé hráče. Jarovi končí smlouva na konci června a po dlouhých debatách o tom, jak by náš tým měl dále vypadat, jsme se rozhodli, že na pozici Jara uděláme změnu. Proto jsme mu už novou smlouvu nenabídli.“ 

Peter "jaro" Rauch nikdy nepatřil k nejlepším hráčům z hlediska K/D, ani v Sazka eLEAGUE, jeho role však o tom nikdy nebyla. 

Peter "jaro" Rauch
Ani na to Michael Blažík nezapomněl a promluvil o vděčnosti vůči práce a pozici slovenského hráče, který ostravskou organizaci reprezentoval: „Jarovi patří velký dík, protože na splnění cílů, nebo na památných momentech jako sebraná mapa Sinners v Sazce, má svůj lví podíl. Byla to super jízda, ale naše cesty tímto končí a my jarovi děkujeme a přejeme mu jen to nejlepší v jeho další kariéře.“ Stejně tak doplnil informace o splněných spokojenosti s výkony v první půli roku 2022: „Obecně jsme s první polovinu roku v CS:GO spokojeni, protože jsme využili divokou kartu v Sazce (Sazka eLEAGUE pozn. redakce) po Sampi a stejně jako na turnajích od Playzone nebo CEECH, jsme se svými výkony zařadili mezi širší CZSK špičku, kam si myslíme, že patříme.“  

Ambice, zázemí, podpora a snaha dostat se na vrchol. Ani jeden z potřebných atributů celku Cryptova nechybí. „Nyní se chceme posunout zase o kus výš. Také proto chystáme ještě další změny, které nás k naplnění těchto cílů mají zas o něco přiblížit. Výhledově chceme být určitě TOP3 na CZSK scéně, jdeme však postupně,“ uzavírá Michael Blažík vyjádření pro Sazka Esport k aktuálnímu dění v celku.

Nezbývá, než se nechat překvapit, co ještě Cryptova v rámci snahy dosáhnout TOP 3 na domácí scéně, vymyslí v rámci své CS:GO sestavy.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.