Charita

Představení Twisten Foundation a No Rivals showmatch v pořadu Nový Den

Představení Twisten Foundation a No Rivals showmatch v pořadu Nový Den
6. 12. 2023
  |  

Přípravy na charitativní showmatch No Rivals vrcholí. Osvěta probíhá i na televizních stanicích, kam se vydala také zástupkyně fondu a matka Twistena paní Ivana Ašenbrenerová.

Každý třetí deváťák v Česku projevuje znaky středně těžkých až těžkých úzkostí. Čtyři z deseti mají navíc známky středně těžké až těžké deprese. To jsou alarmující čísla, která značí nepříjemný trend. Ignorování duševního zdraví přitom může dojít až k tomu nejhoršímu možnému, podle Českého statistického úřadu si loni v zemi vzalo život až 1302 osob - a právě u mladých lidí roste nejrychleji.

Podobný a tragický osud potkal právě i Twistena. Talentovaného hráče Valorantu, který oblékal dresy BIG a Vitality. A právě proto vznikla nová nadace Twisten Foundation, ve které se angažují i rodiče zesnulého Karla. 

"Rozhodli jsme se přetavit bolest v něco smysluplného. Tím je nadační fond, který si dává za cíl pomáhat dalším mladým lidem s psychickými problémy. Jsem si jistá, že by s tím syn souhlasil a podporoval to,” vysvětluje paní ivana Ašenbrenerová, matka Twistena. 

Fond si vytyčil několik cílů, které mají za úkol například snížit psychické problémy mezi mladými a na tento nepříjemný problém upozornit. V rámci charitativního streamu se zapojí také Sazka, která 15. prosince pořádá showmatch mezi streamery nazvaný No Rivals. V něm půjde o výběr potřebných peněz přes dary diváků, společnost je pak připravená celkové prostředky zdvojnásobit až do výše 1 milionu korun.

V rámci budování osvěty vyrazila zástupkyně fondu paní Ašenbrenerová společně se specialistou sponzoringu Ondřejem Kvardu do pořadu Nový Den na Prima CNN News. Celý rozhovor si můžete poslechnout na tomto odkazu po 9. minutě.

Update 14. prosince 20:56: Vzhledem k banu z jedné hlavních tváří Agraeluse, kde měl přenos probíhat, se celý charitativní stream přesouvá na YouTube Duklocka. Na programu se nic nemění a vše proběhne jak má v pátek 15. 12. od 18:00. 
 
Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport