CS:GO

Twist posiluje Sampi. Chceme do TOP 4, zní z řad ambiciózního celku

Twist posiluje Sampi. Chceme do TOP 4, zní z řad ambiciózního celku
24. 1. 2022
  |  

První z odchodů eSuby oficiálně nachází své nové působiště, Matěj "twist" Petráš bude v roce 2022 hájit barvy týmu Sampi. Ti společně s novou posilou ohlásili i svou kompletní sestavu, se kterou budou chtít atakovat pozice mezi nejlepší čtyřkou u nás.

Během letního přestupového období minulé sezony majitel Sampi Jakub Jankto prohlásil, že se organizace v rámci své CS:GO sekce bude ubírat směrem dlouhodobé investice, ta po oznámení nejnovější posily týmu ale nabírá ještě trochu jiný směr.

Po akvizici Matěje "twist" Petráše se totiž Rutk0 posouvá na stand-in pozici, čímž se předtuchy loňského léta nakonec mírně rozejdou s realitou. „Stále pokračujeme v našem dlouhodobém plánu pracovat s mladými talenty, ale v tuto chvíli jsme museli upřednostnit potřeby hráčů,“ zní ze Sampi.
Dáváme si reálné cíle a letos se chceme prát o ta nejvyšší místa a pravidelně se umisťovat v TOP4
Klára Ottomanská
COO Sampi

Právě změna v sestavě Sampi asi nebyla pouhou „hurá akcí“ po odchodu Twista z eSuby. Samotná organizace měla v několika posledních týdnech na zkušenou hned několik mladých pušek, nakonec volba pátého kamene do mozaiky ale zůstala na trenérovi a zbytku týmu. „Twist se již v minulosti s bratry Zemkovými potkal v rámci jiné organizace, kde to mezi nimi dobře fungovalo a proto byl vhodnou volbou,“ komentovalo výběr dvaadvacetiletého Čecha vedení Sampi.

A s jakými ambicemi půjde organizace Jakuba Jankta na zteč v letošní sezoně? Bezesporu je to konkurenceschopnost, samotné hlasy ze Sampi kvitují tuto změnu a komentují ji jako ideální doplnění talentů v kombinaci s rozložením sil mezi mladé a zkušené. „Dáváme si reálné cíle a letos se chceme prát o ta nejvyšší místa a pravidelně se umisťovat v TOP4,“ uzavírá náhled vedení na nové složení Klára Ottomanská, COO organizace Sampi.

Matěj "twist" Petráš je novým členem Sampi | Zdroj: Sampi

Své si k nové akvizici řekl i trenér sestavy, Robert "mgnt" Zemko. Na otázku ohledně cílů pro letošek byla jeho odpověď poměrně jasná. „Mať čo najlepšie umiestnenia v turnajoch a hitnúť TOP 80 vo svetovom rebríčku.“ Práve mgnt upřesnil ve vyjádření pro Sazka Esport i roli  Rudolfa "Rutk0" Kovalčika pro novou sezonu. „Rutk0 bude na hosťovaní v nejakom týme a v prípade potreby bude pripravený naskočiť do hlavnej zostavy.“ 

A nedošlo jen na vize do budoucna, Robert Zemko svými slovy zamířil i zpět do roku 2021. „Všetko bolo super, ubehlo to veľmi rýchlo na kolko sme za ten pomerne krátky čas prešli niekolkými bootcampmi a spoločnýnmi teambuildingmi a konečne po dlhšej dobe aj offline akciami,“ komentoval mgnt loňskou sezonu.

Organizace Jakuba Jankta skončila na posledním MČR před branami play-off | Zdroj: Facebook Team SAMPI

Ohlasy na novou posilu týmu Sampi nezaznívaly jen z řad managementu a trenéra celku, slyšet se nechala i nejzkušenější součást sestavy, Richard "queztone" Strnátko. „Považujem tento krok ako správný. Twist je skuseny hráč, takže nám to pomože, tak isto aj chalanom so sebavedomim.“ Právě s příchodem Matěje Petráše se i změní rozložení rolí v týmu. 

„Po jeho príchode sa presuvam na poziciu in-game leadra, takže to zase bude úplně ina hra,“ komentoval svou nynější roli queztone. „Uvidíme ako to všetko do seba zapadne,“ ukončil pragmaticky čtyřnásobný vítěz MČR své vyhlídky.

Zdroj úvodní fotky: Sampi

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.