CS:GO

Tuzemské organizace spojují síly v novém projektu Academy ligy

Tuzemské organizace spojují síly v novém projektu Academy ligy
24. 4. 2023
  |  

Celkem šest tuzemských organizací spojuje síly při vytvoření projektu s názvem Rising Talents League. Liga pro academy celky jednotlivých organizací, která má za cíl zvýšit zápasové vytížení mladých hráčů a pomoci jim k získání cenných zkušeností.

Přední česko-slovenské organizace po společné dohodě zakládají nový projekt pojmenovaný Rising Talents League. Celkem šest academy celků se proti sobě postaví v nově sestavené lize, která má zajistit perspektivním hráčům z naší scény získat zápasové vytížení i mimo ESEA ligy.

Celá liga proběhne v příštích dvou měsících, kdy se nejdříve začne ligovou částí, v níž se utká každý s každým dvakrát v BO1 soubojích a následně se plynule přejde do play-off.

Seznam týmů Rising Talents League:
  • SINNERS Academy
  • Dynamo Thunders
  • Sampi Next
  • Entropiq Future
  • Cryptova Academy
  • YENKEE Academy

Na první zápasy Rising Talents League se mohou diváci těšit již tento týden, kdy se odehrají rovnou první dvě kola. Zápasy budou vysílat na svých twitch kanálech vždy celky, které jsou v rozpise zapsáni na straně domácích.

K založení celého projektu se pro Sazka Esport vyjádřil CEO organizace SINNERS Moritz Straube: "Rising Talents League jsme s ostatními týmy rozjeli, protože na tuzemské scéně neexistují žádné turnaje, kde by naše akademky mohly soutěžit, sbírat zkušenosti a ukazovat se. Doufáme, že celá liga bude ve prospěch našich hráčů, všech zúčastněných týmů a samozřejmě si také přejeme, aby si ji užili fanoušci."

Své slovo přiložil také CEO Cryptovy Michael Blažík: "Jsem moc rád, že se nám s ostatními předními týmy na scéně povedlo dohodnout se na vzniku této academy ligy, která tak bude přímou cestou pro mladé hráče mezi profíky. V Cryptově je pro nás academy tým prostorem pro rozvoj mladých talentů ne „B-tým“. Proto budeme dávat šanci mladým hráčům, kteří dnes ještě nemusejí být těmi nejlepšími, ale jsou ochotni tvrdě pracovat. Těm chceme, pomoci našich tréninkových metod vyvinutých ve spolupráci s vědci z Masarykovy univerzity, pomoct dosáhnout špičkové úrovně. To je náš cíl v rámci této ligy a chci tím vyzvat mladé hráče, ať se nám hlásí."

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.