League of Legends

Třetiligový mistr vstoupil vítězné do Challengers, ING na start prohráli

Třetiligový mistr vstoupil vítězné do Challengers, ING na start prohráli
30. 5. 2024
  |  

Začal letní split druhé nejvyšší lolesportové ligy u nás Hitpoint Challengers. S dalším splitem přichází nová várka českých a slovenských talentů, například kompletní soupiska vítězů třetí ligy.

Druhá liga tento split bude patřit téměř výhradně domácím talentům, importovaných hráčů totiž v základních sestavách najdeme pouze pět. Jedná se o pozitivní posun směrem k výchově česko-slovenských talentů, kteří v minulých letech jako by pomalu přestávali dostávat prostor.

Navíc se do druhé ligy kvalifikoval také vítěz třetí ligy, Kia eSuba Academy, jejíž soupiska přestoupila do organizace Diversion Gaming. A právě Diversion dokázali v prvním kole uspět proti Inside Games, s hráči jako Deepe, Sobak či Landy budou mít šanci ve druhé lize míchat kartami.

Hitpoint Challengers Summer 2024 Week 1 | Zdroj: Leaguepedia

ING udrželi druhou ligu díky spojení s H3ARTS a převzetí jejich spotu. Úvodní prohra je může znovu mrzet a připomenout trvalé neúspěchy. Stejný problém mohou mít EXILE, kteří také prohráli, proti obhájci titulu z Estuby. Ta bude opět největším favoritem.

Vyhráli také Fly5 a Maverix, Meliora s účastníkem Streamers Clashe Dyegem a Delta Syndicate s nejvyšším počtem importů v soutěží na první úspěch budou muset počkat do dalšího hracího dne.

Ten přijde už v neděli v podobě osmizápasového gamedaye, druhá liga pak tradičně poběží ve středu a čtvrtek. Sledovat lze na Twitchi Hitpointu.


Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč