CS:GO

Trenér replay jako nové AWP? Dynamo Eclot vysvětluje situaci

Trenér replay jako nové AWP? Dynamo Eclot vysvětluje situaci
7. 2. 2023
  |  

Jaká je situace okolo Pavla "replay" Vaňka? Hráč / trenér byl oficiálně prodán z Cryptovy do Dynamo Eclot, které jej ve videu představilo jako AWP hráče. Bude však v této roli hráč? Vedení situaci vysvětluje.

Pavel Vaněk působil v loňském roce jako hlavní kouč organizace Cryptova. V letošním roce se rozhodl pro změnu a míří do týmu Dynama Eclot, které ač ho představilo jako AWP hráče, se rozhodlo ho zařadit po boku Miloše "Dzejky" Frče do role asistenta trenéra. Proč se pro tuto změnu organizace rozhodl objasňuje na webu DNE. “Mým hlavním důvodem byl jiný pohled na dlouhodobou koncepci týmu. Dalším důvodem byli také lidé v DNE, mezi hráči mám své dlouholeté přátele a těším se na práci s nimi i s managementem. Bude to pro mě zase něco nového.”

“Jsem rád, že zároveň budu u něčeho, co je v Česku zatím pouze v plenkách. Projekty akademií už jsou sice zažité, každopádně dle mého názoru nejsou koncepčně dobře pojaté. V DNE chceme vybudovat strukturu podobnou NAVI a doufám, že se nám to společně povede a posuneme scénu na další úroveň,” dodává ke svým vizím Vaněk.

Jeho filosofií v herním světě je “dlouhodobá udržitelnost”, což je také jedna z myšlenek celého týmu Dynamo Eclot. To chce být i nadále nejen na domácí scéně na špici, k čemu bude chtít Vaněk pomoci. A jaké bude mít v DNE osobní cíle? “Těmi krátkodobými bude najít se v trochu odlišné roli, než jsem měl doposud. Práce s mládeží je přeci jen o něčem jiném než full time koučování elitního týmu. A z dlouhodobých se individuálně rozvíjet, sbírat zkušenosti a dál se na scéně prosazovat jakožto odborník na CS:GO.”

“Myslíme si, že naše scéna nabízí velké množství nevyužitého potenciálu. Proto je jedním z našich hlavních cílů rozvoj týmu a práce s mládeží. Na to, abychom s mládeží mohli plnohodnotně pracovat, musíme vytvořit kvalitní strukturu a prostředí, kde umožníme talentu růst a dál se rozvíjet. A jestli chceme tohoto stavu dosáhnout, je nevyhnutelné investovat také do rozvoje trenérské struktury,” říká k příchodu Vaňka Ondrej Bobula, Business Development manažer Dynamo Eclot.

A proč do týmu podle něho přichází právě Pavel “replay” Vaněk? “Vidíme v něm silného trenéra, který má odpovídající množství vědomostí a ochotu se podílet na námi zamýšleném směru ve vývoji výchovy mládeže. Věříme, že právě jeho příchodem dokážeme vytvořit prostředí, které nám do budoucna vychová novou generaci hráčů, na které budou fanoušci českého CS:GO pyšní. Pavlovi proto držíme palce a těšíme se na společnou cestu.”

Kromě této tiskové zprávy se objevila také zajímavá novinka na twitteru CEO Martina Novotného, který kromě přivítání Pavla v barvách DNE prozradil, že oznámení nového AWP hráče by mělo být již zítra 8. února.

Zdroj: Tisková zpráva DNE

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.