CS:GO

Trenér bfull se vyjádřil ke změně v sestavě DNE: S Dytorem cílíme na zvýšení firepoweru v týmu

Trenér bfull se vyjádřil ke změně v sestavě DNE: S Dytorem cílíme na zvýšení firepoweru v týmu
21. 2. 2022
  |  

Redakce Sazka Esport požádala Dynamo Eclot a trenéra Jakuba "bfull" Kokošku o vyjádření ke změně v soupice týmu. Coach odpovídá a vysvětluje, proč si sedne na lavičku ZEDc, jak dlouho tato změna bude platná nebo proč se vůbec tým pro rošádu rozhodl.

V několika odpovědích se Jakub "bfull" Kokoška, trenér Dynamo Eclot, vyjadřuje proč tým sáhl po změně v sestavě. Přichází tak krátce poté, co organizace oznámila, že bude ZEDc poslán na lavičku a do akce půjde Dytor. Dynamo Eclot nezvládlo v posledních týdnech několik zápasů a kvalifikací, změna se tak zdála být nevyhnutnou.

Co rozhodlo o tom, že si sedne právě ZEDc a proč právě Dytor?
Tak rozhodla o tom především jeho horší individuální performance v posledních měsících, kterou jsme se snažili v týmu stabilizovat a on sám vynaložil opravdu enormní množství času k zlepšení situace. Pravda je taková, že celý tým se potýkal s horšími individuálními výkony okolo prosince, takže nebyl důvod k žádné panice.

Všichni ví, že výkon hráčů různě stoupá a klesá v nějakých časových intervalech, takže obvykle stačí dál pracovat a všechno se vrátí do starých kolejí. Přesto všechno jsme došli k závěru, že vyzkoušíme jiné možnosti a zjistíme, jaký bude efekt pro celkový chod týmu. Adamovi patří velký dík za to, že se nikdy nevzdal a vždy se snažil hrát na pokraj svých možností.

Co se týká Dytora, tak především cílíme na zvýšení firepoweru v našem týmu a doufáme, že se zvýší především naše dynamika během zápasů. Stejně jako jsme na podzim přidali Capsena, který neustále dokazuje že patří mezi nejlepší AWP u nás, přidáním Dytora chceme získat kompaktního riflera s neuvěřitelným potenciálem. Samozřejmě vše běží v řežimu tryoutu a může se stát cokoliv.

Máte nějaký časový rámec této změny po kterém řeknete co dál?
Zatím nemáme vytyčené do kdy bude změna konečná. Chceme vyzkoušet, jak nám to půjde v turnajovém prostředí a na základě toho vyvodit nějaké závěry. Samozřejmě nás celkem tlačí čas ohledně Bratislavy.

Proč právě teď? 
Naše strategie je samozřejmě založená na benefitech plynoucích z dlouhodobé sestavy, zároveň však pracujeme s potenciálem týmu. Určitě jsme si nepředstavovali, že po dvou měsících budeme na pokraji top 100 hltv, což je naprosto v rozporu s našimi cíly. Především neúspěchy na zahraniční scéně jsou důvodem, proč je potřeba se dívat dopředu a nejsou to jenom turnaje na HLTV.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.