CS:GO

Tradiční akce mění lokalitu. Zapomeňte na Svitavy, finále Mastercard Hitpoint Masters bude v Brně

Tradiční akce mění lokalitu. Zapomeňte na Svitavy, finále Mastercard Hitpoint Masters bude v Brně
18. 3. 2023
  |  

Podle všech dostupných informací to vypadá, že legendární akce Hitpoint Legends, která byla několik posledních let vyvrcholením nejvyšší League of Legends soutěže Mastercard Hitpoint Masters, se nebude konat tradičně ve stavitavské Fabrice, nýbrž v OC Velký Špalíček v Brně.

Až do letoška platilo takřka neotřesitelné pravidlo: finále domácí ligy Mastercard Hitpoint Masters se odehraje ve Svitavách, konkrétně v kulturním centrum FABRIKA SVITAVY. Bohužel se tomu však letos, minimálně při jarní části sezony, nestane. Dost možná proto, že na 31. března, tedy termín finálového klání, je naplánovaná jiná kulturní akce. Otázkou však je, zda jde o jediný důvod, proč se akce nekoná na tradičním místě.

Podle dostupných informací, které se zveřejnily také během pátečního vysílání závěrečného kola nejvyšší tuzemské League of Legends soutěže, bude finále odehráno v brněnském OC Velký Špalíček, konkrétně pak v Cinema City. Informace se měla objevit v rámci vysílání. 

Akce by se dle toho měla konat už 31. března (informaci má na webu sám Hitpoint), tedy poslední pátek aktuálního měsíce. Termín by měl být do značné míry v kompetenci pořadatele globálních soutěží, tedy Riot Games, i vzhledem k dalším soutěžím EMEA Masters, tudíž fanoušci z různých koutů republiky to budou mít do moravské metropole poměrně na knap, ať již po práci, tak po škole (čas zápasu zatím není známý - na LoLesports 16:00, ale 1.4.!).

Ovšem aby toho nebylo málo. Tak v rozporu s informacemi je oficiální web LoL Esports, kde u Hitpoint Masters svítí finále na termín 1. dubna od 16:00, takže je možné, že pouze došlo k jakémusi nedopatření na jedné, či druhé straně. 

Do play-off Hitpoint Masters 2023 Spring Playoffs proklouzla čtveřice týmů SINNERS, eSuba, Dynamo Eclot a Entropiq, kteří si to rozdají nejprve v online kolech, posléze pak v offline klání o celkový triumf, dvě místa do evropské soutěže EMEA Masters Spring 2023 - Play-in a také o celkovou dotaci, která by se měla pohybovat ve výši €10,000.

 


Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint.cz

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.