CS:GO

Tipsport CS:GO Praha: Šok hned na úvod! Cryptova přehrála SINNERS na třech mapách

Tipsport CS:GO Praha: Šok hned na úvod! Cryptova přehrála SINNERS na třech mapách
7. 4. 2023
  |  

Úvodní zápas play-off Tipsport CS:GO Praha přinesl velké překvapení. Česko-slovenské jedničky SINNERS, nestačili na ostravskou organizaci Cryptova 1-2 a zítra budou hrát o udržení v turnaji. Cryptova si naopak zahraje o finále.

Páteční den nepatří ve světě Counter-Striku pouze RMR kvalifikacím na BLAST.tv Paris Major, ale také vyvrcholení první letošní tuzemské LAN akce s názvem Tipsport CS:GO Praha. Čtveřice týmů, která se probojovala skrze skupinovou fázi zabojuje o první letošní triumf ve Vodafone PLAYzone areně. Play-off, které je hrané double-elimination formátem odstartovalo zápasem českých jedniček SINNERS, proti celku Cryptova.

Tyto dva týmy se naposledy utkali v rámci dodatečné kvalifikace na začátku března, kdy se z překvapivě hladkého vítězství 16:2 radovali hráči Cryptovy.

SINNERS vs. Cryptova

Výsledek - 1:2
  • de_ancient | 14:16 (7:8)
  • de_vertigo | 16:6 (12:3)
  • de_anubis | 4:16 (3:12)

První mapa přinesla několik zvratů. Lépe začali na ancientu outsideři z Cryptovy, kteří se na T straně dostali až k vedení 2:8. Poté se probrali hříšníci, kteří dokázali ještě do změny stran snížit na nejmenší možný rozdíl 7:8. SINNERS pokračovali v dobrém výkonu i v druhé polovině a dostali se až k vedení 14:11. Přestože se již očekávalo, že si SINNERS pohlídají vítězství, opak byl pravdou. Cryptova začala hrát lépe a dokázala si připsat pět kol v řadě, která znamenala otočení zápasu na 14:16 a vedení 0:1 v sérii.

Hlavní podíl na vítězství Cryptovy měl mladičký Oldřich "PR" Nový, který si připsal hned 32 killů. Jeho výkon podpořil také sniper ostravské organizace Martin "bery" Beránek, jenž zaznamenal hned devět open killů.
Na druhé mapě se již ukázali SINNERS jaké známe. První polovinu vertiga naprosto opanovali a připsali si ji jednoznačným poměrem 12:3. Po změně stran se podařilo Cryptově alespoň vyhrát pistol round, na nějž navázali i následnými dvěma koly. To bylo pro ostravskou organizaci vše, zbytek kol si připsali beastik a spol., kteří tak dokázali dotáhnou mapu do vítězného konce výsledkem 16:6 a srovnali stav série na 1:1.

Hráči liberecké organizace podali tak dobrý týmový výkon proti svému soupeři, že nelze vypíchnout jediného hráče, který měl největší dopad na vítězství.

Decider, jenž připadl na nejnovější mapu anubis, začal stejně jako úvodní mapa. Cryptova v čele s Oldřichem "PR" Novým zvládla start lépe a dostala se do rychlého vedení 2:8. Oproti ancientu pokračovala ostravská organizace v navyšování náskoku a první polovinu vyhráli 3:12. Po změně stran pokračovala krasojízda Cryptovy, která pustila SINNERS k jedinému bodu a zaslouženě vyhrála 4:16.

Celou sérii si tak Cryptova připsala výsledkem 1:2 a zajistila si sobotní zápas o finále proti vítězi zápasu Dynamo Eclot/Sampi. SINNERS budou naopak bojovat o setrvání v turnaji. 

MVP celého zápasu byl bezpochyby Oldřich "PR" Nový, který si připsal rovných 70 killů a jeho ADR se po třech mapách zastavilo na hodnotě 96.3.

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.