CS:GO

Tipsport CS:GO Praha: SINNERS přetlačili Cryptovu a zahrají si ve finále

Tipsport CS:GO Praha: SINNERS přetlačili Cryptovu a zahrají si ve finále
9. 4. 2023
  |  

SINNERS oplatili Cryptově porážku z úvodního kola a po vítězství 2:1 míří do finále. V něm narazí na pardubickou organizaci Dynamo Eclot.

Sérii mezi SINNERS a Cryptovou otevřel favorit zápasu i turnaje na svém vlastním picku. Ve snaze získat v odvetě vítězství začal tým SINNERS úspěšně v prvních několika kolech, kdy si připsal vedení 5:0. Což vyvolalo taktickou pauzu od Cryptovy. Ta přinesla alespoň částečný úspěch v podobě snížení na stav 2:5. Posléze však Darber v 8. kole připsal na úvod 3K, nicméně chyby Cryptovu odsoudili do 2v1, se kterou si poradil Tomáš "oskar" Šťastný (6:2).

Cryptova kupila i v dalších kolech chybu za chybou, čehož SINNERS dokázali využít a postupně se dostali do trháku 10:5. Ostravskému celku se sice podařilo uspět v pistol round ve druhé půli, nicméně hned vzápětí uspěli SINNERS ve force buy a navýšili vedení. Do konce první mapy nepustili hříšníci Cryptovu k jedinému bodu a po výhře 16:6 se ujali vedení v sérii 1:0.

Druhá mapa nabídla naprosto opačný start. Cryptova vkročila na anubis lépe a díky skvěle hrajícímu Tomáši "zyored" Cvanigovi s Filipem "Darber" Böhmem si dokázala urvat první polovinu pro sebe výsledkem 5:10. SINNERS naskočili lépe do druhé poloviny, když vyhráli pistol round, na nějž navázali vyhraným sedmnáctým kolem. Poté si však připsala čtyři kola v řadě Cryptova, která se tak dostala do vedení 7:14. Přes snahu hříšníků o návrat do zápasu tento náskok ostravské organizaci stačil a po vítězství 10:16 poslali celou sérii do decideru.

Overpass nabídl zápas se vším všudy. Cryptova zvládla za CT stranu začátek a dostala se do vedení 2:7. SINNERS se poté probrali a dokázali do první poloviny snížit na průběžný 6:9 a díky vyhraným pěti kolům v řadě z úvodu druhé poloviny otočili zápas na 10:9. Cryptova nesložila zbraně a tažená opět skvěle hrajícím Darberem otočila zápas na 13:15 ve svůj prospěch. Ve 29. kole se zaskvěl do té doby na decideru nevýrazný Max "SHOCK" Kvapil, který třemi killy v monsteru připsal kolo pro SINNERS a naději na prodloužení. Tam to SINNERS dokázali dotáhnout, jelikož Cryptova neměla na plný nákup do třicátého kola.

Prodloužení se povedlo více československým jedničkám. Hříšníci si připsali dvě kola jak za CT stranu, tak za T stranu a po výhře 19:17 postoupili do Grandfinále, v němž vyzvou Dynamo Eclot. Cryptova končí na turnaji na krásném třetím místě.

SINNERS vs. Cryptova

Výsledek - 2:1
  • de_vertigo | 16:6 (10:5)
  • de_anubis | 10:16 (5:10)
  • de_overpass | 19:17 (6:9)

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.