CS:GO

Tipsport CS:GO Praha: SINNERS otočili zápas se Sampi a zahrají si tak i v neděli

Tipsport CS:GO Praha: SINNERS otočili zápas se Sampi a zahrají si tak i v neděli
8. 4. 2023
  |  

Liberecká organizace SINNERS otočila duel se Sampi a postupuje do lower bracket finále. Sampi končí v play-off na posledním 4. místě.

Druhý den Tipsport CS:GO Praha započal zápasem poražených. V něm se překvapivě střetli SINNERS, kteří nestačili v pátek na Cryptovu, s týmem Sampi.

SINNERS vs. Sampi

Výsledek - 2:1
  • de_ancient | 17:19 (7:8)
  • de_overpass | 16:9 (12:3)
  • de_nuke | 16:6 (9:6)

Sampi začali na svém picku, mapě ancient, o poznání lépe. Za T stranu zpočátku nepouštěli SINNERS k ničemu a dostali se do rychlého vedení 1:6. Hříšníci se poté probrali a nejen že dokázali do první poloviny snížit na 7:8, po změně stran mapu rovnou otočili a dostali se až k vedení 14:9. Sampi však nesložili zbraně a vedení skvělým Matúšem "MATYS" Šimkem dokázali mapu dostat do prodloužení. V něm byli lepší hráči organizace Jakuba Jankta, kteří si po výhře 17:19 připsali vedení 0:1 v sérii.

Overpass vypadal o poznání jinak. SINNERS dominovali první polovinu za T stranu a do změny stran se šlo za stavu 12:3. Po změně stran se začali Sampi nadechovat k zázraku, náskok SINNERS byl však příliš velký a po výsledku 16:9 bylo jasné, že se půjde i na decider. Hlavním tahounem na overpassu byl IGL hříšníků Sebastian "beastik" Daňo, jenž si připsal za 25 kol 33 killů a jeho ADR činilo na konci zápasu 138.4.
Decider na mapě nuke měl obdobný začátek jako předchozí overpass. SINNERS byli o poznání lepší a dostali se do vedení 7:1. Až poté dokázali Sampi konzistentněji procházet skrze obranu hříšníků a do poloviny snížili alespoň na 9:6. Změna stran však nepřisla pro Sampi nic dobrého. SINNERS procházeli obranou svých soupeřů jako nůž máslem a bez ztráty bodu dotáhli mapu k vítězství 16:6.

SINNERS tak dokončili obrat a připsali si celkové vítězství 2:1. To jim zajistilo účast v dalším zápase, v němž narazí v neděli od 14:00 na poraženého ze zápasu Dynamo Eclot/Cryptova. Sampi končí v play-off na posledním čtvrtém místě.

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.