CS:GO

Tipsport CS:GO Praha II 2023: Andromeda a Sampi NXT zvládli první dvě kvalifikace

Tipsport CS:GO Praha II 2023: Andromeda a Sampi NXT zvládli první dvě kvalifikace
4. 9. 2023
  |  

Úvodní dvě kvalifikace Tipsport CS:GO Praha II 2023 jsou minulostí. Mezi desítkami česko-slovenskými týmy vybublala nejlépe během víkendu dvojice sestav organizací Andromeda a Sampi, za kterou uspěl celek NXT (academy tým). Naopak zklamaní odcházejí BRUTE a další.

Kvalifikační cyklus Tipsport CS:GO Praha II 2023 odstartoval prvními dvěma otevřenými kvalifikacemi, kam se mohl přihlásit prakticky každý. Do obou se během soboty a neděle přihlásily desítky účastníků, které bojovaly vždy o slot pro vítěze do closed kvalifikace.

První, která se odehrála v sobotu, ovládla sestava Andromeda, když překonala ve finále celek BRUTE. O zajímavou pozici bojoval také například tým eSuba Academy, Revital Gaming nebo Dynamo Eclot Thunders.

O 24 hodin později se konalo druhé kvalifikační dějství (celkově ze 4), ve kterém se opět chtěly ukázat také academy celky. A to se podařilo. Do semifinálového souboje postoupili Dynamo Eclot Thunders a Sampi NXT, kteří se stali pozdějším vítězem, když ve finále zdolali mix Tým MatusMatysSimko pod vedením Adejise.

Další kvalifikace bude následovat už za týden v sobotu 9. září a organizace opět dostanou příležitost vyslat do boje o slot své Counter-Strike sekce. Závěrečná kvalifikace přijde na pořad dne o týden později 16. září.


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.