CS:GO

Tipsport CS:GO Praha: Dynamo Eclot zvládlo roli favorita a postupuje do finále

Tipsport CS:GO Praha: Dynamo Eclot zvládlo roli favorita a postupuje do finále
8. 4. 2023
  |  

Hráči Dynama Eclot i přes zaváhání na druhé mapě porazili Cryptovu 2:1 a postoupili do nedělního finále. Ostravská organizace dostane druhou šanci a od 14:00 vyzve v repríze úvodního duelu SINNERS.

V zápase o finále Tipsport CS:GO Praha se střetli vítězové pátečních duelů, tedy Dynamo Eclot a Cryptova. Dynamo Eclot si v pátečním zápase poradili na třech mapách se Sampi a Cryptova překvapivě porazila československé jedničky SINNERS.

Tyto dva celky se naposledy potkali před dvěma týdny v základní skupině, kdy si hráči pardubické organizace poradili s Cryptovou až překvapivě hladce 2:0.

Dynamo Eclot vs. Cryptova

Výsledek - 2:1
  • de_ancient | 5:16 (4:11)
  • de_vertigo | 17:19 (6:9)
  • de_overpass | 16:6 (11:4)

Úvodní mapa byla naprostá demolice. Cryptova se na svém map picku dokázala s pardubickou organizací držet pouhých 7 kol. Od té chvíle byli na serveru jen hráči Dynama, kteří si připsali hned 12 kol v řadě a ancient ukončili za stavu 16:5.

Do druhé mapy naskočila úplně jiná Cryptova. Na CT straně se jim dařilo v některé momenty svého soupeře i přehrávat a do změny stran se šlo za stavu 6:9 pro ostravskou organizaci. V druhé polovině začala lépe Cryptova, která vyhrála pistol round, na nějž navázala dvěma dalšími koly. Ecloti poté začali na mapě převládat a začali svého soupeře stahovat. Nakonec se po třiceti kolech došlo až do prodloužení. V něm byli lepší hráči Cryptovy a po výsledku 17:19 poslali zápas do decideru.

Overpass měl však podobný průběh jako úvodní ancient. Dynamo Eclot bylo suverénní, první polovinu vyhrálo 11:4 a po změně stran svému soupeři povolilo pouhá dvě kola. Výsledkem 16:6 tak zvítězili hráči DNE v celé sérii 2:1 a postoupili do nedělního finále. V něm narazí od 17:00 na vítěze zápasu SINNERS/Cryptova, jenž se odehraje o tři hodiny dříve.

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.