CS:GO

Tipsport CS:GO Praha: Dynamo Eclot si vydřelo výhru nad Sampi a zítra vyzve Cryptovu o finále

Tipsport CS:GO Praha: Dynamo Eclot si vydřelo výhru nad Sampi a zítra vyzve Cryptovu o finále
7. 4. 2023
  |  

Druhé utkání Tipsport CS:GO Praha dopadlo lépe pro hráče Dynama Eclot. Ti zvládli svůj zápas se Sampi a zítra se utkají s Cryptovou v zápase o finále. Sampi se utkají v eliminačním zápase se SINNERS.

Po překvapivém vítězství Cryptovy 2:1 nad SINNERS se play-off Tipsport CS:GO Praha přesunulo ke svému druhému zápasu. V něm se střetli česko-izraelská sestava Dynama Eclot s týmem Sampi.

Dynamo Eclot vs. Sampi

Výsledek - 2:1
  • de_ancient | 13:16 (5:10)
  • de_inferno | 16:14 (9:6)
  • de_overpass | 16:12 (9:6)

Úvod celé série patřil týmu Sampi. Ti využili ospalého startu Dynama Eclot a připsali si hned zpočátku 7 kol v řadě. V ten moment zazvonil budík hráčům DNE, kteří se dokázali dostat na scoreboard a to rovnou pěti koly v řadě, kterými snížili na 5:7. Poslední tři kola první poloviny však patřila opět týmu okolo bloggise, jenž si do změny stran vytvořil pětibodový náskok. Druhou polovinu začali lépe hráči pardubické organizace. Těm se dařilo krok po kroku snižovat náskok Sampi, až se dostali na vyrovnaný stav 13:13. Závěr ancientu ale opanovali Sampi, kteří si připsali tři kola v řadě a vyhráli první mapu 13:16.

Do druhé mapy vstoupili lépe hráči DNE. Ti si hned na úvod připsali prvních pět kol v řadě. Vzápětí ukázali svou sílu i Sampi, kteří šesti koly v řadě otočili stav na 5:6. Poslední čtyři kola však patřila pardubické organizaci, která si tak do změny stran odnesla vedení 9:6. Po změně stran se opět měnilo vedení v zápase, jelikož Sampi naskočili do druhé poloviny lépe a dostali se do vedení 10:11. Ani to však nebylo z pohledu zvratů v zápase vše. Dynamo si připsalo pět kol v řadě a bylo jediný krok od srovnání série. Sampi dokázali ještě stáhnout na 15:14, ale poslední třicáté kolo šlo do rukou DNE, kteří tak poslali po výhře 16:14 utkání na decider.

Decider začali, stejně jako na druhé mapě, lépe hráči Dynama. Ti byli v první polovině o něco lepší než jejich soupeř a do změny stran šli za vedení 9:6. Hráči pardubické organizace pokračovali v dobrém výkonu i po změně stran a díky čtyřem vyhraným kolům se dostali k vedení 13:6. Přestože se Sampi snažili o zvrat utkání, byl náskok Dynama Eclot až příliš vysoký a ti si tak vítězstvím 16:12 připsali potřebnou druhou výhru v sérii.

Dynamo Eclot se tak po vítězství 2:1 posouvá do finále upper bracketu, v němž narazí zítra od 17:00 na Cryptovu. Sampi si zahrají o tři hodiny dříve v eliminačním zápase proti SINNERS.

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.