League of Legends

Těsně, ale přece! Kamilius i Random postoupili do playoff!

Těsně, ale přece! Kamilius i Random postoupili do playoff!
15. 3. 2024
  |  

Ve španělské i francouzské nejvyšší soutěži nakonec přece jen dokázali postoupit Random i Kamilius, kteří se museli prát o vyřazovací část až do posledního kola. V jejich prospěch rozhodly i výsledky hlavních konkurentů.

Jen tak tak se postup podařilo urvat slovenskému supporti Kamiliovi ve francouzské LFL. Po špatném středu sezóny v posledním kole nemohli Gentle Mates spoléhat sami na sebe, potřebovali výhru Vitality.Bee proti Solary. Pokud by se Solary podařilo zvítězit, nehráli by pak už M8 o nic.

A stejně poté potřebovali vítězství proti GO. Team GO ale byl hratelným celkem, měl sérii porážek a už jisté místo v playoffs. Vitality skutečně Solary porazili a Kamilius tak mohl nakonec s Mates vzít postup do vlastních klávesnic. Proti jeho bývalému zaměstnavateli zvítězil a z posledního místa se předsezónní favorit na titul do playoffs na poslední chvíli probojoval.

LFL Playoffs | Zdroj: Leaguepedia

Podobné drama zažíval i Random, ten potřeboval vyhrát a doufat v prohru Rambootu a také ideálně výhru UCAM. V mnoha scénářích a minitabulkách na tom totiž nebyli dobře a nechtěli jít do žádných tiebraker scénářů. UCAM ale prohráli a pokud by vyhráli Ramboot, Random by se do tiebrakeru nepodíval.

Ramboot ale prohrál s Guasones a díky shodě výsledků se tak dostali Movistar Koi na poslední postupový flek. Tiebraker s UCAM hráli už pouze o finální umístění. V tom prohráli a playoffs zahájí na nejnižším seedu. To ale ambiciózní organizace už tolik neřeší, důležité je zažehnání černého nepostupového scénáře.

Playoffs major ERLs začíná příští týden, Kamilovy Gentle Mates čekají BK ROG, Movistar se střetne s GIANTX Pride. 



Zdroj úvodní fotografie: Gentle Mates

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč