League of Legends

Team Sampi jde do semifinále Hitpoint Challengers

Team Sampi jde do semifinále Hitpoint Challengers
12. 8. 2022
  |  

Situace ve druhé české lize Hitpoint Challengers se vyjasňuje. V rozjetém play-off na sebe v semifinále narazí Ikiseq Gaming a Team Sampi, kteří postoupili přes eSuba Academy.

Organizace čerstvého posily Sparty Praha Jakuba Jankta může slavit. Podařilo se ji postoupit do semifinále druhé nejvyšší české soutěže, porazili totiž svého soka v Loser's Bracketu eSuba Academy 3:1 a zaslouženě jdou dále.

Team Sampi se tak utká s IKISEQ Gaming, kde zase figuruje jiná slavná osobnost českého sportu Ondřej Novotný, spoluzakladatel MMA organizace Oktagon. Jejich celky se však utkají na digitálním poli, a to již tuto sobotu 14. srpna. O den později přijde na řadu ihned duel s ERKO, kteří na svého soupeře čekají ve finále.

Tým Jakuba Jankta má velmi dobře rozjetý ročník, stali se mistry jarního splitu a již nyní mají jistotu dostatečného počtu Championship Bodů, které je pošlou do baráže o postup do nejvyšší soutěže. Aktuálně jich mají 185 a může je přeskočit už pouze kosmeticky jenom ERKO, oni naopak top 2 umístění mohou ztratit v případě, kdy prohrají finále s IKISEQ Gaming.

Tomu se ovšem pokusí zamezit právě Team Sampi, který by pro ERKO byl ve finále mnohem výhodnější. Nasazení do baráže se dovíme tuto neděli 15. srpna, tedy týden přesně před živým finále ve Svitavách.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.