CS:GO

Tajemný V4NO a mladý PATR7KK, SINNERS AC dokončili obměnu sestavy

Tajemný V4NO a mladý PATR7KK, SINNERS AC dokončili obměnu sestavy
15. 8. 2023
  |  

Po přestupu Tomáše "fino" Bebjaka do týmu Sampi se akademie celku SINNERS ocitla bez snipera a pozice, která je považována mnohými za velmi důležitou, tak čekala na své obsazení. Nově se v dresu Hříšníků představí talentovaný objev V4NO. Překvapivou změnou je pak konec Outexe, kterého nahradí bývalý eSubák PATR7KK.

Šampion pilotního ročníku Rising Talents League před startem druhé poloviny sezony představuje dvě nové tváře ve svých řadách. Po odchodu fina do Sampi v aktivní sestavě nebude pokračovat ani Outex. Devatenáctiletý Patrik Tomko v týmu končí po ročním působení, do SINNERS přišel loni v srpnu z Dark Tigers. Právě on přitom ještě v úvodní polovině sezony zasáhnul do aktivní sestavy hlavního týmu liberecké organizace, více startů s hříšnou maskou na hrudi však pravděpodobně nepřidá.

Naopak nové starty bude zapisovat outexova náhrada Patrik "PATR7KK" Staňo. Slovenský mladík, který dříve působil v eSuba Youngsters prošel sítí tryoutů a nakonec zalepil veřejností neočekávanou díru v sestavě. Poslední oficiální zápas pro mladého slovenského střelce se přitom datuje do května roku 2022 a po téměř ročním putování bez výraznějšího angažmá dostane PATR7KK novou příležitost pro zažehnutí ohně své možné kariéry. Jediné střípky podobné kompetitivnímu hraní zaznamenal v čtyřiačtyřicáté sezoně za sestavu sunset pod vedením ostříleného RPG, následně to v ESEA Open zkoušel se sestavou Yariaesport.
Vlivem přetlaku na pozici AWP v SINNERS a zájmu Sampi se na začátku letní přestávky z organizace Mortize Straubeho a Maxe Eulera poroučel jeden z nejlepších hráčů tuzemské akademy sféry, fino. I za něj tak museli Hříšníci hledat náhradu, která pro mnohé bude v prvních zápasech obrovskou neznámou. Do sestavy totiž přichází rodilý Arménec Ivan "V4NO" Galustyan, který již dlouhá léta žije v Praze a z hlediska týmové komunikace tak česko-slovenští hráči nebudou muset přecházet do angličtiny. 

V4NO má za sebou mezi známými jmény zapsán pouze jeden oficiální zápas, když v sezoně 41 v rámci ESEA Main vypomohl týmu gothboiclique s hráči jako KanoO, Wildchaser nebo TDH. Tehdy jeho tým podlehl na mapě Inferno polským Arka Gdynia eSports 10:16, V4NO však zapsal jako jediný z celku pozitivní K/D se 17 killy a se šesti vyhranými open duely byl nejlepším hráčem zápasu v této statistice. Na faceitu s dvěma tisíci odehraných zápasů atakuje hranici 4500 ela a průměrně zvládne téměř 23 killů za mapu. To vše navíc s pouhými čtyřmi tisíci odehraných hodin!

Premiéru si sestava zapíše v rámci páté sezóny United21, kde mimo SINNERS AC budou startovat i akademie týmů Sprout nebo Eternal Fire.

Zdroj úvodní fotky: Facebook @sinnersesports
Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.